На 16 ноември около 01.00ч., служители на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР-Ловеч, при придвижване с лек автомобил по улица в кв.”Гозница” са се разминали  с лек автомобил «Мерцедес», без поставени регистрационни табели. Водачът е разпознат като 27-годишен, криминално проявен. Автопатрулът е последвал превозното средство, като то е установено изоставено на ул. “Цар Иван Александър”, а водачът го е напуснал и е избягал.

Справка в масивите на МВР е показала, че превозното средство е с прекратена регистрация от януари 2022 год. Извършен е оглед и в РУЛовеч е образувано досъдебно производство, като се работи по установяване местонахождението на водача.

На 16 ноември в 16.35ч на ул.”Македония” в Троян, 55-годишен при управление на лек автомобил  и движение на заден ход е блъснал с дясно огледало и преден десен калник, намиращата се на тротоара 73-годишна пешеходка. След произшествието потърпевшата е откарана за лечение в МБАЛ-Троян. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателлна. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ Тетевен са установили 69-годишен мъж, като извършител на кражба на велосипед. До разкритието се е стигнало след получен сигнал в местното районно управление, че на 16 ноември от двор на частен дом в с.Черни Вит е отнет велосипед, собственост на 42-годишен  мъж от селото. Превозното средство е открито и иззето, а по случая е образувано досъдебно производство.

20-годишен е установен като извършител на счупване на задно стъло на лек автомобил. Случаят е от Тетевен, а превозното средство е било паркирано пред дома на 26-годишния си собственик. В РУ Тетевен е образувана проверка и работата продължава.