Миналата година танцьорите представиха красотата на българския фолклор в Китай, където срещат организаторите от фестивала в Куала Лумпур,Малайзия. Запленени от българския танц и поканата не закъснява. Тъй като фестивала в Китай приключва в края на октомври, а събитието в Малайзия е през декември 2017 г.,  ловешките танцьори отказват участието си.

”Споменът” от родния фолклор обаче не избледнява и ФТА “Магия” получава повторна покана за участие в международния фолклорен фестивал в Малайзия, който ще се проведе от 04.-10.12.2018 г. Този път ще уважим поканата, разказва ръководителя на състава Маргарита Атанасова. Птиченцето рядко каца на рамото два пъти.

Фолклорът ни е едно неизчерпаемо съкровище, което с гордост разнасяне по целия свят. И наистина където и да отидем, нашия фолклор взривява публиката. Думите не стигат да опишеш гордоста от това, че си Българин в тези моменти. Ето затова го правим! И заради децата, които идват след нас и които ще предадат нататък това съкровище.

Разходите по престоя ще бъдат поети изцяло от домакините, а ние покриваме самостоятелно самолетните билети.

При прибирането си от Малайзия ще ловешките танцьори ще направят престой в Дубай, където се организира концерт, заедно с местен български танцов състав. Така два мегаполиса – Куала Лумпур и Дубай ще се докоснат до българския дух и култура.

1 коментар

Comments are closed.