Поредното дарение постъпи на 23 април 2020 г. в МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” АД в Ловеч, то представлява пациентски монитори – 6 броя. Техниката е модел STAR 8000 Comen Medical и е на стойност 17 064 лева. Това е част от голямото дарение за болницата на обща стойност 280 000 лева, които събраха хора от бизнеса и гражданите.

Днес дарението бе прието от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на болницата, която подписа приемно-предавателните протоколи. Директорът благодари сърдечно на дарителите за помощта.

Мониторите ще бъдат монтирани в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАИЛ), където са и респираторите, обясни д-р Нановска. Това е необходимо допълнение към оборудването за болни с активно лечение, нуждаещи се от интензивни грижи и наблюдение. Екраните показват информация за сърдечна дейност, честота, пулс, дишане, кръвно налягане, температура.

„На практика без тях няма пълноценно наблюдение на болния. Тези монитори са абсолютно необходими за допълнителните легла, които разкриваме към отделенията за евентуално за лечение на болни с COVID-инфекцията“, каза д-р Нановска.

По този повод Община Ловеч отново благодари на всички юридически и физически лица, които се включиха в набирането на средства в помощ на болницата.

„Всяка една сума – от големите до най-малките, е ясно доказателство, че дарителството в този труден за всички момент се развива с нова сила, че българинът има отзивчиво сърце и това ми дава вяра, че всичко ще завърши добре“, сподели кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.