Кметът Страцимир Петков откри днес 24-ото районно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. То се провежда на тренировъчния стадион на ПФК „Литекс“, участват 40 деца от четири ловешки училища – ОУ ”Проф. Димитър Димов“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“ и ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”.

Организатор е Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч, със съдействието на Регионалното управление по образованието и с подкрепата на Община Ловеч.

Състезанието се провежда в две дисциплини: “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В състава на всеки отряд са 10 ученици на възраст между 12 и 16 години.

„Ние, възрастните, понякога вървим след събитията, особено след бедствията. И тогава се сещаме колко важна е превенцията. Затова приветствам прояви като днешната, в която деца се учат на нови знания и практически умения, повишават физическата си дееспособност, проверяват готовността си за действия в извънредни ситуации“, заяви кметът. Той адмирира интереса на децата към пожарникарската професия и изрази увереност, че най-добрият отбор от днешната надпревара ще представи достойно града ни и на областното състезание в Тетевен на 22 май.