lovechobshtina103121Кръгла маса за ролята на местната власт в социалната икономиката ще се състои в Ловеч на 5 юли, вторник, от 10 часа в заседателната зала на Общинския съвет.

Цялата тема е „Ролята на местната власт /общините/ за развитието на социалната икономика и социалното предприемачество – опит, практики и предизвикателства“.

Кръглата маса се организира от Икономическия и социален съвет на България/ИСС/ и община  Ловеч в сътрудничество с Министерство на труда и социалната политика /МТСП/.

Сред участниците са  Икономически и социален съвет, МТСП, кметове и представители на общините Ловеч, Тетевен, Троян, Летница и др.,  Ще участват и социални партньори и неправителствени организации, както и представителите на медиите.

Програмата включва:

  1. Позициите на Икономическия и социален съвет относно социалната икономика и социалното предприемачество. – председател на ИСС
  2. Държавната политика за развитието на социалната икономика и социалното предприемачество – представител на МТСП
  3. Възможности за финансиране на социалното предприемачество по Програмата за развитие на човешките ресурси – представител на МТСП.
  4. Опитът на община Ловеч в развитието на социалната икономика и социалното предприемачество – кмет на община Ловеч и други представители на общината.
  5. Дискусия   за ролята на местната власт за развитието на социалната икономика и на социалното предприемачество  – с участието на кметове и представители на други общини и останалите участници в кръглата маса.

Една от целите е  Министерство на труда и социалната политика да представи какви законодателни промени предвижда в областта на социалната икономика и нейното финансиране, както и какви са възможностите на общините да бъдат включени в съответните промени и финансирания.

Другият основен момент  е представянето на мнението и позициите на местната власт относно ролята на общините за развитието на социалната икономика и необходимите в тази връзка законодателни и други промени. На кръглата маса ще се представи опитът и добрите практики, както и  позиции по разискваната тема.

 

Надяваме се на активен  обмен на идеи и на следващи стъпки за дискусии по проблемите на развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в общините.

 

1 коментар

  1. Хубаво би било,за да е ясно какво толкова ще се прави с тая маса,па макар и кръгла,авторът на статията с две,три изречения да поясни какво точно значи “Социална икономика”.Щото без това пояснение нотите на хвалебствения химн за организаторите на това “грандиозно” събитие остават извън петолинието!

Comments are closed.