От ОД на МВР Ловеч информират за произшествията, станали на територията на област Ловеч през почивните дни. На 30 август около 12.30 ч. на път II-35 Ловеч-Троян в района на с. Казачево, 66-годишен при управление на лек автомобил е напуснал лентата си за движение и е последвал удар в движещия се в насрещната лента лек автомобил, управляван от 54-годишен мъж.

При сблъсъка е пострадал 54-годишният водач, който е откаран за лечение в болница. Пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

25-годишен от гр. Попово е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 30 август около 19 часа е надупчил гумите на два леки автомобила, паркирани пред частен дом в с. Старо село. Мъжът е установен след подаден сигнал и проведени издирвателни мероприятия, а справка в информационните масиви на МВР е показала, че е криминално проявен. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Непълнолетен младеж от Тетевен е установен като извършител на кражба на 700 лв. и документи от кафене в града. Сигнал за кражбата е получен в РУ Тетевен на 30 август, а след проведени издирвателни мероприятия от криминалисти на РУ Тетевен, момчето е установено и отнетите пари и вещи са намерени и иззети по съответния ред. П случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че през двата почивни дни от имот в с.Умаревци са отнети два моторни триона и велосипед. Работата по случая продължава.