На 21 юни служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Ловеч са извършили проверка на търговски обект в града, където са открили и иззели  стъклено шише с кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест е реагирало на метамфетамин.

Задържан е 37-годишен мъж, който работи там, а в хода на последвалите процесуално-следствени действия в дома на лицето са открити 6 пликчета и стъклено шише съдържащи кристалообразно вещество, реагирало отново на метамфетамин при направен полеви тест, както и хартиен плик с кристалобразно вещество реагиращо на кетамин, всичко с общо тегло около 180 грама.

В близост до сградата криминалисти са установили 36-годишен, като при извършен му личен обиск са открили  стъклено бурканче със суха зелена тревиста маса – канабис, с тегло около 200 грама и стъклен флакон с 0.5 грама метамфетамин. При последвало претърсване на адрес обитаван от 36-годишния мъж, криминалистите са открили суха зелена тревиста маса, с тегло около 100 грама,  която при тестване е реагирала отново на канабис.

По случая са образувани две досъдебни производства и работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура Ловеч.