На 16 май след поредица от оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от РУ Ловеч са установили двама жители на града – на 20 и 21 години, като извършители на кражбата от 13 май, когато от фирмено помещение на бул. «Освобождение» са отнети множество вещи, различни по вид и стойност. В хода на работата с лицата е установено, че двамата са съпричастни и към извършена на 11 декември 2023г. кражба от същия обект на сейф със сумата от 15 000 лв.

Двамата мъже са задържани в РУ Ловеч, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 16 май в РУ Тетевен за срок до 24 часа е задържан 31-годишен, след като в жилище в града обитавано от лицето полицейските служители са открили опаковка с 0.48 грама суха тревиста маса- канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Вчера около 17.30ч., 35-годишен мъж е подал сигнал в РУ Тетевен, че е измамен от 31-годишен негов познат. По първоначална информация, мъжът е предоставил парична сума на своя познат с уговорката да я внесе от негово име в банка, като в последствие е разбрал, че това не се е случило. В жилище обитавано от 31-годишния, полицаите са извършили претърсване и са открили сумата от 1450лв, които са иззети по съответния ред. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.