В близост до с. Баховица вчера се проведе пожаро-тактическо учение по утвърден от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ план. Участие взеха служители на РДПБЗН-Ловеч, сектор СОД (Специализирани оперативни дейности) при РДПБЗН – Велико Търново, ОДМВР – Ловеч, ЦСМП – Ловеч и Доброволното формирование към Община Ловеч. Целта на учението е да се подобри и провери взаимодействието на частите от Единната спасителна система в област Ловеч, както и взаимодействието със сектор СОД към РДПБЗН –Велико Търново.

Учението включваше действия за справяне с повишено ниво на водата в язовир „Баховица“ и ликвидиране на опасността от преливане чрез почистване на преливника от дървета, храсти и т.н., сваляне нивото на водата чрез едновременно действащи мотопомпи, както и надграждане на язовирната стена чрез изграждане на дига.
Освен това се демонстрираха и действия при възникване на пътно-транспортно произшествие, в следствие на което един от участниците е попаднал във водоема. За неговото издирване и спасяване във водата беше използван водолазен екип на сектор СОД към РДПБЗН – Велико Търново, а за изваждане на автомобила от водоема – сили и средства на РДПБЗН – Ловеч.