Търговското дружество “Общински пазари” трябва да се преструктурира в дейност на общината, за да може да се контролира работата му и да се търсят възможности за положителното му развитие и излизането му от състоянието, в което се намира сега, това каза на предизборна среща пред работещи на пазара Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч. Според нея, харчат се парите от наеми за заплати на служителите в дружеството, прехвърля се имущество в други фирми и нищо не се получава. Хората, които наемат маси на пазара, все повече намаляват, а преди години е имало по 70 маси само със зеленчуци. Сега пространството се е превърнало в един битпазар със стоки, към които гражданите не проявяват интерес.

Радина Банкова допълни още, че трябва да се подобри средата на самия пазар, да се вземат за пример пазарите в съседни градове, да се обнови пространството, за да придобие естетичен вид и да е приятно на хората да идват тук не само в пазарния среден ден.

Наемателите на маси на пазара, които участваха в срещата заявиха, че от години нещата вървят към по – лошо. Не се извършват никакви ремонти, железните покривни конструкции са протекли, трябва да се направи разпределение на масите според стоките, които се предлагат. Продавачите нямат спомен от кога на пазара не са идвали машини, за да измият разкъртения асфалт, няма поне една чешма, за да пият хората, дошли да пазаруват вода, твърде висока е таксата им “смет” и никой от дружеството не им обяснява защо това е така. Може би е дошло време да се направи проект за цялостта реконструкция на пазара, за да се промени средата, в която работят и за да е приятно на гражданите да идват да пазаруват тук, надяват се продавачите от пазара в Ловеч.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“