От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 27-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 30 август в града, в жилище обитавано от лицето, полицаи са открили, че се отглеждат 4 растения от рода на конопа – канабис, с тегло на суровата листна маса 130 г. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

33-годишен от Плевен е задържан в РУ Тетевен, след като на 30 август около 14.30ч. на пътя от Тетевен към с.Гложене при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества-метамфетамин. Водачът е дал и кръвна проба. По случая в РУ Тетевен е започнала предварителна проверка и работата продължава.

На 30 август в с. Галата служители на РУ Тетевен са установили лек автомобил Ауди А6, като при извършена справка в масивите на МВР е станало ясно, че превозното средство е обявено за издирване на 28 юли 2022 год. Автомобилът е доброволно предаден и е уведомен инициаторът на издирването. Работата по случая продължава.