За гарантиране на качествена подкрепа за уязвимите от вируса COVID – 19 групи стартира механизъм за взаимодействие между служителите на Общинска администрация – Ловеч, Домашен социален патронаж и сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“. Чрез консултативните социални услуги „Център за обществена подкрепа“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция“ ще се осъществяват дейности за подкрепа и превенция на заболяването сред най-уязвимите групи от населението в следните направления:

  • поддържане на „горещ телефон“ за подаване на заявки за пазаруване на хранителни продукти,  лекарства и вещи от първа необходимост за посочените групи;
  • закупуване и доставка на хранителни продукти и лекарства до домовете на самотноживеещи възрастни и лица с хронични заболявания, включително от уязвими групи или със затруднения в придвижването.
  • разкриване на „гореща линия“ за психологическа подкрепа на населението в обстановката на обявеното извънредно положение и при увеличаващия се риск от разпространение на вируса Covid-19.

Координиращото звено от медицински специалисти ще дава консултации на тел.  068 688 306 и тел. 0884 332 392 с работно  време от 08.00 до 18.00 часа всеки  ден от седмицата.

Оказването на психологическа подкрепа може да е от решаващо значение за недопускане на паниката да даде отражение върху здравословното състояние на много хора.