Концерт под мотото „Музиката е моята дрога“ се проведе на 27.06.2022 т. вечерта на откритата сцена на площад  „Т. Кирков“ в Ловеч. Той бе организиран от Общински ученически съвет и сдружение „Екомисия 21 век“ във връзка с Международния ден за борба срещу разпространението и употребата на психотропни вещества.

Партньор на изявата бе Община Ловеч. От името на кмета Корнелия Маринова поздравление поднесе д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм”.

„Важното за нас е, че младите хора чрез своята музика, чрез своя талант  казват НЕ на дрогата. Защото само здравият човек може да е щастлив и да твори. Нека да припомня, че Община Ловеч осъществява широка превантивна дейност. Това става чрез  Общинския съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационен център, както и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Издава се бюлетин, дават се безплатни консултации на деца, младежи и техните родители, както и на пълнолетни, които имат зависимост към цигари, алкохол, хазарт или наркотици. Провеждат се семинари и срещи с интересни автори, театрални постановки по темата и много други“, се казва в поздравлението, което бе прочетено от сцената.

В концерта участваха младежки състави от ловешките училища. На финала се включи Детският танцов състав към ОДК под ръководството на Васил Гармолов.