На 02.07.2020 г. от 10.00 ч. в SOHO (София, ул. Искър №4) ще представим възможности за подобряване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство по околна среда.
Може да участвате в Демонстрационен модел за подобряване на диалога между Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС), граждани и бизнеса: „За по-балансирано управление на околната среда#гледната на гражданите и бизнеса” с експерти от Изпълнителна агенция по околна среда по теми въздух, отпадъци, биологично разнообразие, комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването.

Възможност за задаване на въпроси и отправяне на предложения на място или онлайн!

За повече информация: http://sayeco.org/index.php/bg/news-ad-bg
Регистрация: https://t.co/7ZvFsKdrsl?amp=1

 

Сдружение“ КАЖИ ЕКО“ работи по въпроси свързани с опазване, мониторинг и управление на компонентите на природата. Опазването на биоразнообразие, устойчив климат и подсилена адаптивност, поддържане и възстановяване на влажни зони, превенция от замърсяване (незамърсена околна среда) (a toxic-free environment), активен достъп до чиста околна среда, опазване на водните ресурси, чист въздух, по-малко замърсяване от шума са основни приоритети от дейността на Сдружението.
„КАЖИ ЕКО“ има за цел да подобри сътрудничеството на всички отговорни институции и организации в областта на околната среда, подпомага опазването и поддържането на биоразнообразието.
Смятаме, че за постигане на “Чиста околна среда” е необходимо да се създадат и прилагат прозрачни и обективни механизми за наблюдение на компонентите на околната среда. Затова работиме усилено за прилагане на научно-изследователския подход за получаване на реална информация за природата и за извършване на постоянен и ефективен мониторинг.