КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ПЕТИМА ЧЛЕНОВЕ НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА В И К АД – гр. Ловеч

 18 януари 2023 г.

„Български ВиК холдинг“ ЕАД, гр. София, бул. „Гоце Делчев“ № 142-142А

На основание на Заповед РД-03-7/12.01.2023 г. на Изпълнителния директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД

ОБЯВЯВА

Конкурс за избор на петима членове на Съвета на директорите на  В И К АД – гр. Ловеч

  • Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността член на Съвета на директорите на В И К АД – гр. Ловеч, както следва:

  1. Образование: висше, инженерно, икономическо или юридическо образование, с образователно – квалификационна степен „магистър“.
  2. Професионален опит:
  • Най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност – предоставяне на комунални услуги, или
  • Най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция.
    • Необходими документи за участие в конкурса:
  • Заявление по образец – Приложение № 1;
  • Декларация по образец – Приложение № 2;
  • Автобиография;
  • Копия от документи за завършено висше образование, придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност;
  • Копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит /трудова, служебна или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ професионален опит/;
  • Копия от други документи, удостоверяващи изпълнението на изискванията за заемане на длъжността.
    • Място и срок за подаване на документите:

Документите се подават лично, чрез писмено упълномощено лице в деловодството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, с адрес гр. София, бул. „Гоце Делчев“ № 142-142А, или на електронния адрес на Холдинга vikholding@vikholding.bg в съответствие с изискванията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги в срок до 01.02.202. (10 работни дни, считано от датата на оповестяване на конкурса на официалната страница на „Български ВиК холдинг“ ЕАД).

  • Начин на провеждане на конкурса:
  1. Първи етап:Предварителен подбор на кандидатите по документи /наличие на всички документи по т. 1.2. и проверка на съответствието им с предварително обявените изисквания/;
  2. Втори етап:Разработване, представяне и оценяване на Концепция за развитие на предприятието (до 15 стандартни страници) за развитие на търговското дружество за 3 – годишен период на управление. Концепцията за развитие на предприятието се разработва само от допуснатите кандидати на първи етап;
  3. Трети етап:Интервю /събеседване/ с кандидатите, включващо въпроси по представената Концепция за развитие на предприятието, познаване на нормативната уредба, касаеща дейността на съответното дружество, представяне на способностите и уменията на кандидатите в областта на стратегическото планиране, определяне на отговорности и приоритети за постигане на максимален резултат, в съответствие с поставените цели, умение за вземане на навременни и адекватни управленски решения, административни, професионални и делови качества и др.
  4. Методика за оценка и класиране:

Оценяването на кандидатите се формира като сумарна стойност от оценка на Концепцията и оценка от събеседването.

Оценката на концепцията и оценката от събеседването се извършва по 10-степенна скала като средноаритметична оценка от оценките на членовете на комисията. Окончателният резултат за всеки кандидат се получава като сбор от индивидуалните оценки от втори и трети етапи. Кандидат, оценен с по-малко от половината от максималния брой точки, не се допуска до класиране.

 

  • Сключване на договор.

Договорът за управление с класираните на първите пет места кандидати се сключва за срок от 3 години с месечно възнаграждение, определено при условията и реда на чл. 56 от ППЗПП.

Обявата за процедурата за конкурса и всички съобщения във връзка с провеждането й да бъдат публикувани на официалната електронна страница на „Български ВиК холдинг“ ЕАД – www.vikholding.bg

Краен срок за подаване на документи: 01.02.2023 г. 17.30 часа.

Краен срок за обявяване на Списък с допуснатите и недопуснати кандидати: до 06.02.2023г.

До участие в следващ етап от конкурса се допускат лицата, които са представили всички необходими документи и които отговарят на изискванията, посочени в обявата.

Краен срок за представяне от допуснатите кандидати на Концепция за развитие на предприятието за 3-годишен период на управление – до 20.02.2023 г., 17.30 ч.

Всеки допуснат кандидат може да получи от лицето за контакт копия от счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите, отчет за собствения капитал и отчет за паричните потоци за последните три отчетни годишни периоди на дружеството, в случай, че същите не са публично достъпни.

Събеседването с допуснатите до трети етап кандидати се провежда не по-рано от 5 работни дни след изтичане на срока за представяне на Концепцията, като датата ще бъде обявена на официалната електронна страница на „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

Лице за контакт: Мила Велчева, тел: 0888 238 088, технически секретар на Комисията за провеждане на конкурса, бул. „Гоце Делчев“ № 142-142А, vikholding@vikholding.bg

 

Информация за текущото състояние на дружеството (съгл. чл. 42, т. 2 от ППЗПП)

 

“В и К” АД – гр. Ловеч (ЕИК 110549443) е първото водоснабдително акционерно дружество, регистрирано с 51 % държавно и 49 % общинско участие, разпределено между общините Априлци, Летница, Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица. Предмет на дейност на дружеството са: проучване, проектиране, изграждане, поддържане и управление на водоснабдителни, канализационни, електро- и топлоенергийни системи.

Обслужвано население: 92 666 жители в 7 общини – Априлици, Летница, Ловеч, Луковит, Тетевен, Угърчин и Ябланица.

Брой обслужвани населени места: 85

Брой водоизточници: 247, от които 113 бр. помпажни и 134 бр. гравитачни

Язовири: 0

Обслужвана територия: 3240 кв. км.

Обща дължина на водоснабдителните системи на ВиК оператора: 1803 км.

Обща дължина на канализационните системи на ВиК оператора: 151 км.

Пречиствателни станции за ПСОВ и ПСПВ към ВиК оператора:

„ВиК“ АД – Ловеч обслужва  4 пречиствателни станции за отпадъчни води – ПСОВ Ловеч, ПСОВ Ябланица, ПСОВ Луковит, ПСОВ Априлци, кв.Център.

„ВиК“ АД – Ловеч не обслужва пречиствателни станции за питейни води.

Покритието с водоснабдителни услуги е 98,40%, с канализационни услуги – 40,62% и с услугата пречистване на отпадъчни води – 37,49% към края на 2020 г. от населението в обслужваната територия.

ПСПВ в процес на изграждане: 0

ПСОВ в процес на изграждане: 0

Брой помпени станции за питейна вода: 89

Брой КПС: 1

„ВиК“ АД – гр. Ловеч притежава:

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001:2015
  • ISO 45001:2018

Информация за обработване на лични данни

За целите на провеждане на процедура за конкурс за възлагане на управлението на дружеството съгласно чл. 13 от Общия регламент относно защитата на данните (Регламент ЕС 2016/679)

Предоставените лични данни на „Български ВиК холдинг“ ЕАД са необходими за провеждане на конкурс  за възлагане на управлението на дружеството съгласно Правила за провеждане на конкурси за членове на органи за управление и контрол на търговските дружества, в които „Български ВиК холдинг“ ЕАД притежава повече от 50 на сто от капитала, приети на 18.06.2021г.

При непредоставяне на горепосочените лични данни не могат да бъдат изпълнени посочените законови изисквания за участие в процедурата.

„Български ВиК холдинг“ ЕАД не извършва други действия на обработка, по отношение на лични данни, освен за целите на процедурата за конкурса.

Срокът за съхранение на предоставените лични данни е съгласно действащата нормативна уредба.

Участниците в процедурата имат право да изискват от „Български ВиК холдинг“ ЕАД  заличаване и коригиране на личните данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни, които права могат да упражнят чрез отправяне на писмено изявление до „Български ВиК холдинг“ ЕАД, включително изпратено по електронен път.

Участниците в процедурата имат право на подаване на жалба до надзорен орган – Комисията за защита на личните данни.