Две номинации за Мусала Софт в конкурса „Наградите на БАИТ“ 2021г., организирани от Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). Наградите се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, а кандидатурите тази година включват 94 проекта. Едва 21 са тези, отличени като финалисти, по 3 във всяка категория.

В категория „Образователна награда“ номинацията е за  „Олимпийски герои: Емоции на върха“. Инициативата е с фокус  личностна и психо-емоционална подкрепа на всички ангажирани с предизвикателните задачи в състезателната информатика – преподаватели, състезатели и техните родители. Целта е развитието на разбиране за психологичните принципи, механизми и ключови стратегии за устойчивост и върхово представяне и на умения за тяхното прилагане в условията на повишен състезателен натиск и конкуренция.

Другата номинация е в категория „Публична администрация“, където Мусала Софт е софтуерен партньор в „Надграждане на системи на Национална агенция за приходите за предоставяне на данни и услуги към вътрешни и външни системи“. С реализирането на проекта, Национална агенция за приходите цели подобряване качеството на цялостната си дейност и средата, в която работи. Проектът е насочен към гражданите, бизнеса, всички партньори на Агенцията, както и служителите на администрацията.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония в онлайн формат на 24 февруари 2022 г., от 16.00 ч.