Двугодишен колективен трудов договор бе подписан на 15 януари т.г. в Община Ловеч между Корнелия Маринова– кмет на Община Ловеч, от една страна, и Анелия Цанкова – председател на СО на КНСБ при отрасъл ”Здравеопазване – училища и детски градини” при Община Ловеч. На срещата присъстваха още заместник-кметът Венцислав Христов и Тотка Стамова, секретар на синдиката.

Двете страни взаимно признават правото си на страна по този договор , като изразяват съгласие на равноправна основа да уредят трудовите и осигурителните отношения на работници и служители от „Здравеопазване-училища и детски градини”при Община Ловеч. Съгласие е постигнато и по всички въпроси, свързани с тези отношения, като насочват своите усилия към съгласуване на интересите си, добронамерено уреждане на възникналите спорове и предотвратяване на трудовите конфликти.

Договорът сочи, че размерът на основното и допълнителните възнаграждения, както и редът за тяхното формиране и изплащане, се определят с Вътрешните правила за организация на работната заплата в Община Ловеч, съобразено с Колективен трудов договор за отрасъл „Здравеопазване”.

Сочи се, че по повод седми април – Международен ден на здравето, излъчени от синдиката и одобрени от работодателя изявени служители, могат да получат допълнително материално стимулиране в размер не по-малко от 100 лв., при финансова възможност на работодателя. Документът урежда още работното време, почивките и отпуските на членовете на синдиката, както и всички останали сфери на трудовата дейност.

3 коментара

  1. Очакваме новината: Маринова подписа платежното за заплатите на служителите в Общината. Или Маринова подписа изходящата поща в Общината. Велики новини!

Comments are closed.