Павлин Иванов

Никога не съм вярвал, че ще намразя това, което правя. Толкова, без никакво извинение, ТЪП народ, никога в 50 годишния си живот не съм и предполагал, че може да има наоколо!

Пречи, че трябва да ходите с маски? Пречи ви, че вие сте в къщи, а бай мангал, не е. Дразните се, че медиите ви заливаме с факти, информация и всичко, което би могло да ви помогне. Ненавиждате Щаба, Правителство, световния заговор, щото ви пречат да си живеете скапания живот, който до преди две седмици ненавиждахте. Всичко ви дразни и пречи. Всичко е заговор за да ви вземат шибаните 10 лева за маска, а дадохте стотици левове за брашно и тоалетна хартия!

Прецакала ви се екскурзията до Китен. Не може да нахраните неригистрираното си куче на село. Децата ви се побъркали в къщи. Трябва да чакате на опашка навън. Защо никой не ви дава пари за да оцелеете.

И като стана въпрос за оцеляване, разберете нещо много просто: Днес всеки избира как да умре или да убие близките си! Имате идеалната възможност за това.

Продължете да се правите на бабаити! Продължете да живеете дребнаво и уплашено, докато страха за това, което до скоро имахте, а днес е заплашено, не стане толкова голям, че наистина да превъртите.

Разкажете на целия свят колко зле е всичко тук и сега. Как лекарите не разбират от медицина, полицаите от ред, учените от наука. И какво, като го напишете, става ли ви по-леко? Съмнявам се!

В живота, има приоритети. Да бъдем ЖИВИ, да бъдем здрави и след това, всичко останало. За какво са ви шибаните пари, ако уврежданията от която и била болест, не ви позволяват да виждате, да чувате, да дишате, да се храните? Това ли ви е важното, да умрете, но с някой лев в джоба?

Истината е много проста!

Дали вярвате или не, да ли ви иска това да се случва или не, никой не ви пита. Наоколо, навсякъде около нас витае опасност и смърт. И това ще се случи и тук, в Ловеч и България, но само при едно условие! Ако продължаваме да сме пълни идиоти, недисциплинирани кретени, дървени философи и егоистични, самовлюбени ходещи кореми, за да си ползваме най-ценното, което купихме – тоалетната хартия.

И важните неща:

Да, коронавирус има! И на него не му дреме дали вие смятате така или че плана на Ротшилд е сработил! От него се умира, от него е възможно да настъпят увреждания.

За него лекарство днес НЯМА! Дори тестовете за потвърждаване са съмнителни!

Единствената цел на всяка държава днес е да отбута, да отложи и опази, доколкото изобщо е възможно, ЗДРАВЕТО и ЖИВОТА дори на кретените, защото дори и те трябва да живеят и има своето място в днешния свят.

ЗАБАВЯНЕ, ограничаване, това са ключовете думички. Целият свят пламна вече. Няма 100%-во лечение и докато такова се появи, хубаво ще е да се опазим.

Какъв е проблема ако се заразим?

  1. Никоя здравна система НЕ Е подготвена да се справи с масова зараза. Никъде по света. Факт. Независимо колко пари има в нея. Парите днес просто нямат значение.
  2. Няма достатъчно респиратори. Без тях, при усложнения си „довиждане“. Всички автомобилни заводи започнаха да произвеждат, но необходимите доставки в Ловеч и България ще има неясно кога. Готов ли си да рискуваш и да се заразиш?
  3. Няма достатъчно подготвени като количество лекари и сестри, ако се стигне до масово заразяване и нужда от болнична помощ. Факт. Никъде по света няма лекари и сестри. Леглата са малкият и решим проблем. Кой ще се грижи за теб на леглото?
  4. Ако се заразят полицаите, пожарникарите, спешните екипи, лекарите, което вече става навсякъде, кой ще спаси теб, приятелю? Още ли си без маска? Изкашляй се срещу тях напук на системата. На тях им е супер кеф да те контролират.
  5. Заразяват се и шофьори, пилоти, работници, предприемачи. Кой ще ти произведе мечтаната тоалетна хартия и кой ще ти я достави, ако не пазиш с поведението си хората около теб?
  6. Ако предадеш заразата на родителите си и стане най-лошото, ще можеш ли да живееш с вината, че ТИ си причината за това? А ако стане с детето ти, само защото си искал да се поразходиш и потичаш в това хубаво време? Готов ли си да плащаш тази цена?

 

Дали мерките са добри, адекватни, навременни?

Никой не е безгрешен. Никой не е съвършен. Мерките са такива, каквито хората, които са достигнали в кариерите си ниво да решават ни налагат. Ако сте искали вие да налагате мерки, да определяте правилата, да командвате парада, защото сте по-умни и можещи, защо не го направихте досега? Ясно е, че всички мерки може да са по-умни и работещи, но не са. Ако имате предложения, направете ги. Ако сте толкова знаещи, можещи, предложете се. Ако имате опит в решаване на национални и глобални кризи, посочете какъв е опита ви и извоювайте правото си да решавате съдбините на България, Европа, света. Ако не сте гения, който може да реши правилно, тук и сега всичко, просто спазвайте правилата.

Защо изобщо има ограничения на придвижване, на контакти?

Защото НИКОЙ не може да каже, този вирус какви поражения, извън смъртта, нанася. Затова трябва време. Хиляди хора по света работят за да намерят лечение, но категоричен резултат, просто няма. И има два избора – да се разхождате всеки ден, да се прегръщате и целувате по улиците, да пипате каквото ви попадне, да ходите без маски, да не спазвате правилата. Та, първият избор е зараза и който оцелее, оцелее. Вие готови ли сте за тази руска рулетка?

Ако не сте и ви се живее, просто спазвайте правилата! Правилата за оцеляване никога не са били по-прости! Ключовото обаче е, че са ЗА ВСИЧКИ. Защото ако ти ги спазваш, но детето ти, мъжа или жената ти не, всичко отива по дяволите. Затова е важно всички да бъдем точни и независимо дали правилата ни харесват, дали са умни или глупави. Ако всички правим едно и също, шансът да продължим след време е огромен.

Какво ще правим без пари!

Да, очевидно е, че света отива на майна си. Нищо розово във финансов план не се очаква. Важното е да не се заразим, да няма усложнения и да не умрем. Просто е. Никой, никъде по света, няма идея какво ще се случи. Нито колко ще продължи всичко това. Но повярвайте, по-добре да сме живи и здрави, отколкото с пари в ковчега.

Защо трябва да се ходи с маска?

Защото такива са правилата! Защото това е важно. Защото това е казано от хора, далеч по-компетентни от мен и вас. Защото трябва да оцелеем и да продължим да живеем.

Защо глобата е такава?

Защото сме идиоти и не разбираме от дума! В Индия бият. В други страни има други санкции. Всяка държава има санкции за кретените. И така и трябва да бъде. Толкова много писано има вече, толкова истински случаи на видео, толкова много информация, че трябва да си тотално изпращял, за да не разбереш, че ако за теб не ти пука, поне имай малко уважение към децата си, твоите родители, хората, които искат да продължат. Не убивай! Просто е.

Защо трябва да сме изолирани?

Защото нито ти, нито аз, нито учените са измислили друг начин, по който пандемията може да се спре и можем да оцелеем. Хиляди години човешка история и друг начин няма ..

Отнемат ни свободата!

И като я имаше тази свобода до преди 2 седмици, какво точно направи с нея? Кажи честно.

Ще ни следят през телефоните!

Ако ти си нормален човек, първо няма да нарушаваш забраните, защото знаеш какво ще се случи – зараза, болница, може би смърт. Но не всички са такива. Ако ти не нарушаваш законите, има такива, които са напълнили затворите заради престъпленията си. Да ги пуснем и да не ги следим, за да сеят зараза? Отговори си, искаш ли това.

Ще си загубя работата и доходите и не знам как ще живея

Разберете простата истина. Никой, ама никой никой, никъде по света, няма всички отговори! Колкото и да е неприятно, това е положението! Всички се учим в движение – и правителства и граждани. Проспали сме времето. Факт!

А ако разделим случващото се в България на две, здравните мерки на Правителството към момента са на прилично ниво, финансовите и икономическите – пълна катастрофа. Но все пак, по-добре живи, отколкото с фиша от заплатата в ковчега. Въпрос на приоритети.

И тук е момента да цитирам един Президент на огромна държава, който е пълен кретен и казва официално на народа си:

„Хората ще умрат, съжалявам“, каза той. „Но не можем да спрем автомобилен завод, защото има пътни произшествия.“ Президентът на Бразилия се казва Болсонаро. Цитатът е от BBC, всеки може да провери. Това определено не се случва в България, нали?

Тръмп до преди два дни изповядваше същото. Вчера се бил уплашил, като видял хладилните камиони за трупове пред Нюйоркска болница.

Борис Джонсън, беше в същият отбор. Но, реалността премазва всеки. Дори и него.

Така че, ако някой иска да е ербап и бабаит, нека бъде. Но в неговия свят. Аз бих желал, близките ми, приятелите ми, хората на които държа, хората, на които не държа, да са живи и да преминем през това и да останем здрави.

Затова, не ми пречи! Не осъждай хората около теб на болест или смърт. И ако няма какво смислено да кажеш, мълчи, чети, размишлявай, анализирай, прави изводи и когато ти се появи нужда да споделиш, направи го.

Много, много просто е – спазвай правилата! Но това само и единствено, ако искаш ти и близките ти, да са здрави и да оцелеят.

1 коментар

  1. А бе пич. Ти си бил много отворен. Видяхме те с твоите дружки от ГЕРБ , какви ги вършите , и как те изритаха , защото си много умен. Ай сиктир , акъл ще даваш.

Comments are closed.