Първи граждански брак бе сключен в новата ритуална зала в Младежкия дом. Заветното „да“ си казаха двама млади от Козлодуй. Церемонията вчера проведе лично кметът Страцимир Петков.

Пламена Георгиева е от Ямбол, а Венелин Калинов от Козлодуй, срещнали се в София и вече десет години са заедно. Имат и малко момиченце Алена. Казват, че сега почувствали, че е дошъл моментът да станат официално семейство, а избрали Ловеч, защото имат приятели тук и пазят добри спомени от посещения.

Двамата прекарали пет години в Германия, имат в родния град на Венелин семеен бизнес. Самият той е инженер от Лесотехническия университет в Букурещ, затова и кумове са им негови състуденти от Румъния. В момента работи в Държавното горско стопанство в Оряхово, за бизнеса се грижат майка му и Пламена, която е дипломиран юрист, сега по майчинство.

Днес двамата ще сключат и църковен брак – в Троянския манастир, като ще ги венчае игуменът Велички епископ Сионий, който е техен семеен приятел. Същия ден дъщеричката им изпълва една година и осем месеца и ще бъде заедно с мама и тате в храма, където ще получи и своето свето кръщене.

Двамата млади планират скоро да имат второ дете и категорично заявиха, че отново ще дойдат в Ловеч – за годинката или за посвещаването му в християнската вяра.

На церемонията вчера, след като положиха подписите си, кметът им връчи брачното удостоверение и плакета „Св. св. Кирил и Методий“, закрилниците на Ловеч, с пожеланието светите братя да закрилят и тях и да им посочват пътя, по който да вървят винаги заедно, да са щастливи и да се обичат.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.