Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна с Кирил Русинов, за да му връчи Специалната награда на кмета от провелата се церемония „Спортист на годината“ през месец януари. Поради ангажиментите си с националния отбор по бокс, Кирил Русинов не успя да дойде на събитието и получи своето отличие днес.

Всички ние се радваме на твоите успехи и постижения. Горди сме, че община Тетевен притежава спортисти като теб – талантливи, амбициозни и целеустремени. Продължавай да вървиш напред, затвърждавай името и репутацията си и помни, че по този начин ти градиш авторитета и престижа на нашата Община, каза д-р Бояджиева по време на срещата.

Кирил Русинов изказа своята признателност за наградата, която получи и подчерта, че трябва да се продължи политиката в подкрепа на младите спортисти и тяхното развитие.

На срещата присъстваха още – Красимир Красимиро – зам.-кмет на Община Тетевен и Стефан Стефанов началник на отдел „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“.

Кирил Русинов е 3 пъти шампион на България при младежите, има 4 участия на европейско първенство и 2 на световно, 14 пъти шампион на България в 4 различни категории, 2 пъти 3-ти на Международен боксов турнир „Странджа“, участие в миналогодишните квалификации за олимпиада и световно първенство, републикански шампион на Българи за 2021 г. при мъжете, 2-ри на международен турнир в Испания.