На 30 юни, след публикация изпратена от Община Ловеч до медиите, придружена със снимки показващи служители без маски и в близост един до друг, публикувана и в „Ловеч днес“, беше изпратен сигнал за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на Министъра на здравеопазването до РЗИ Ловеч.

По информация на БТА, на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова е бил връчен акт за неспазване на противоепидемичните мерки. Заедно с нея са санкционирани и секретарят на администрацията Даниела Цанова, инж. Тони Паричев, директор на дирекция “Административно-правно и информационно обслужване”, новите и бивши кметски наместници на селата Скобелево и Горан.
Нарушението е установено при извършена проверка по сигнал, която е установила, че се спазват мерките в Общината в местата, където се обслужват граждани, но от публикувани снимки на интернет страницата на администрацията в рубрика “Актуални новини” на 30 юни, е налице нарушение на Заповедта на министъра на здравеопазването. Не е спазена дистанция между служителите на Общината, които са в непосредствена близост на закрито и без маски.
На шестима от снимката вече са връчени актовете, а седмият ще бъде поканен в здравната инспекция, за да го получи служебн