Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 10 януари 2023 г. членовете на Клуба на туристите ветерани към ТД „Стратеш“. За събитието информират от пресцентъра на Общината. Заедно със своя заместник-кмет Венцислав Христов кметът разговаря със събралите се хора в клуба на пенсионера на ул. „Стефан Караджа“. Там организацията проведе своето отчетно-изборно събрание. Избран бе нов председател на Управителния съвет –  Кольо Колев. Той смени досегашния председател д-р Ванко Маразов, чийто петгодишен мандат изтече. Кольо Колев благодари на общината и лично на кмета за осигурената почерпка.

Корнелия Маринова в своето обръщение каза: „Ние се радваме да сме сред вас и винаги, когато е възможно, сме го правили. Поздравявам ви за вашите инициативи и хубавото настроение. Нека новият председател да ви води само на хубави инициативи. Пожелавам тази година да бъде спокойна и щастлива, да носи късмет на вас и вашите близки. Защото  човек се чувства спокоен, когато нещата у дома са наред.“

Тя зарадва присъстващите с новината, че общината обмисля реконструкция на помещенията и на цялата сграда по проект „Красива България“. Корнелия Маринова разговаря с мнозина присъстващи, после се хвана и на хорото.

Клубът на туристите ветерани в Ловеч наброява 130 човека, като днес има още записали се. Организацията провежда много и разнообразни мероприятия, тя е пример за задружност и развива идеите на туризма.