Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи на 25 май специалния плакет на Профилираната природо-математическа гимназия, изработен по повод 50-годишния юбилей на ловешкото училище. Плакетът „Заедно в успеха“ бе връчен сега от директора на ППМГ Венцеслав Георгиев и заместник-директора Тошко Колев, тъй като по време на официалното честване кметът Корнелия Маринова бе в отпуск.

„Вашата гимназия има запазено място в моето сърце и празникът Ви е едно от важните събития в нашия град“, подчерта по време на срещата кметът на Ловеч.

Директорът на ППМГ Венцеслав Георгиев подари и две специални юбилейни издания. Едната книжка разказва историята на училището, която започва през 1971 г. като Математическа гимназия „Юрий Гагарин“. С богат фактологичен и фотоматериал се проследява развитието през годините. Посочени са и някои от най-известните възпитаници на Математическата гимназия, сред тях са талантите Никола Драгнев, Тони Златанов, Кристиан Костов, Трифон Димитров, Камен Николов.

Втората книжка „Нашата цветна история“ е за дейността на Арт клуб „Усмивка“ с ръководител Мариана Москова. В нея са публикувани фотоси на наградени картини на децата, както и моменти от тяхната работа.

„Ние не спираме да творим и багрим с пъстри цветове нашия роден град. Делото на всеки един от нас е малко по малко да превърнем гради ни в едно вълшебно, малко и спретнато кътче“, разказват художниците, след като са украсили вратата на един гараж.

В дните 10-14 май ППМГ отбеляза своята 50-годишнина с поредица прояви. Тържествата завършиха на 14 май вечерта с голям концерт на известната рок група БТР. Празникът включваше и фотоизложбата „50 години заедно в успеха“ и ученическа театрална постановка.