Ученици и учители от различни държави, гостуващи на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч по програма „Еразъм +“, посетиха на 6 ноември Община Ловеч. Групата, 33 ученици и 11 учители, беше приета в залата на Общинския съвет за кратка среща. Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Ловеч Венцислав Христов.

Гостите от страните партньори участват в дейности на програма „Eразъм+“, ключова дейност 229, „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” по проект “Предприемачеството е важно”. Ловешката гимназия е координиращата организация, а партньорите са средни училища от Австрия, Гърция, Италия, Румъния и Португалия. Срокът за изпълнение на проекта е двугодишен.

Проектът се фокусират върху повишаване на капацитета на участващите и способността им за работа в международна среда чрез споделяне на идеи, методи и добри практики. Провежданите транснационални младежки инициативи промотират предприемаческите нагласи и умения, като се насърчава активното гражданство и предприемачество, включително социалното предприемачество.

В края на срещата учениците получиха рекламни материали за Ловеч, а учителите, които ги придружаваха – чантички с рекламни материали и книжка за забележителностите на града. От своя страна представителите от Гърция подариха на Венцислав Христов кристална плочка, символ от тяхното училище.