Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи златна статуетка като най-добър ръководител на общинска администрация, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч   Това стана на 10 март вечерта по време на церемонията Women Leaders Awards 2023, която представи добрите примери за женско лидерство в различни области. Събитието е вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията.

Наградата  на Корнелия Маринова връчи Цветан Симеонов, председател на УС на Българската търговско-промишлена палата, човек с впечатляваща биография.

В отговор Корнелия Маринова каза, че не е трудно да си успешен лидер, когато срещаш екипност, експертност и доверие. Предвид  темата за женското лидерство, кметът на Ловеч подчерта, че ако с нещо превъзхождат мъжете, то това е красотата.

Общо 17 дами получиха златни статуетки по време на събитието на агенция VIP Communication. Сред тях бяха лица като д-р Неделя Щонова, Оля Ал Ахмед, публицист и преводач, както и дизайнерът Венета Василева от Ловеч, собственик на Coralia Women Fashion Brand. Тя получи награда за най-добър международен моден дизайн. Сред наградените имаше и представители от Гърция и Косово. Вдъхновяващо поздравление произнесе актрисата Мария Стефанова, която каза, че жените не покоряват върхове, те ги създават.

В музикалната програма участваха певицата от Трамвай № 5 Джина Иванова и младата звезда Цвети Радойчева.