За да поздравят за Деня на родилната помощ (Бабинден), 21 януари, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов посетиха АГ- отделението и неонатологичното отделение към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов”. Бабинден е празник, свързан с родилните обичаи и е посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, както и на младите булки и невести, които са раждали. Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на заведението д-р Румяна Нановска, от д-р Петя Станчева и останалите доктори, медицински сестри, родители.

Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите с думите: „От вас тук тръгва всичко – животът, бъдещето на Ловеч. На присъстващите родители искам да кажа, че този момент ще го запомните завинаги, защото раждането на децата са най-важното нещо. Към ръководството на болницата отправям покана – ние сме отворени за всякакви срещи и инициативи, за нас е важно вашето мнение, вашия честен труд и общото ни желание е болницата да стане едно престижно лечебно заведение. Бъдете здрави и все така отзивчиви и отдадени на своето призвание!“

Д-р Румяна Нановска благодари от името на всички присъстващи. След това кметът връчи подаръци и цветя на родителите на децата, родени в края на м.г. и в началото на тази. Както сме писали, бебета се наричат Фабио и Слави.

От началото на годината в АГ-отделението на д-р Стефан Чичев са се родили седем бебета, шест в момента са тук. Кметът и зам.-кметът минаха по болничните стаи и разговаряха с щастливите майки и роднини.