Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи благодарствен адрес за подкрепата, която лично и чрез институцията оказва на най-голямата доброволческа хуманитарна организация у нас – Българският червен кръст. Адресът е придружен от специален почетен знак за годишнината.

Това стана по време на честването на 140 години от създаването на БЧК, което стана в Регионалната библиотека в Ловеч на 24 октомври.

Ако се върнем в историята, че видим, че нашият град има своя принос в национален план за създаването на БЧК, каза кметът на Ловеч и добави: „Радвам се, че и днес защитавате този облик на организацията, работите за доброто име на БЧК“.

Корнелия Маринова припомни кризисната ситуация, случила се на 15 срещу 16 юни т.г. с автобус с млади футболисти от Сърбия, пътуващи за София и аварирали край село Малиново. Тогава през нощта представителите на БЧК веднага пристигнали с одеяла и храна, за да помогнат на малчуганите да прекарат нощта до пристигането на резервен автобус.

Приемам отличието като знак за признателност и благодарност за доброто партньорство, за перспективата, която осигуряваме взаимно за социално уязвимите хора, изтъкна още кметът Корнелия Маринова. Адресът е подписан от доц. д-р Николай Николов, Председател на ОС на БЧК Ловеч и от Цветомира Георгиева, директор на Секретариата на ОС на БЧК – Ловеч.

От своя страна кметът Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес по повод годишнината. В него се казва: „По повод годишнината отправям към Вас и към всички радетели на БЧК пожелания за здраве и успехи. Бъдете с чувство на удовлетвореност и професионална гордост, тъй като сте незаменими!“