Кметът на Ловеч Корнелия Маринова по повод Деня на българския лекар изпрати поздравителни адреси до проф. д-р Костадин Ангелов – министър на здравеопазването, и до д-р Даниела Дариткова, народен представител, председател на Комисията по здравеопазване.

В адреса се казва: „Празникът тази година е особен, защото сме в ситуация на неотслабваща пандемия. Днес свързваме деня на лекаря много пряко с делото на Свети Иван Рилски, който е пример за служене на хората. Всички, които са положили Хипократовата клетва, тази година работят с ясното съзнание, че грижите за здравето на хората е най-важното нещо, въпреки несгодите и дори жертвите.“

Поздравителни адреси получиха и всички ръководители на здравни звена на територията на Ловеч.

Тези, които присъстваха на проведеното днес заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса, получиха адреса лично от кмета Корнелия Маринова.

„Като Ви поздравявам за достойното изпълнение на своя морален и професионален дълг, аз благодаря за положените усилия, труд и самоотверженост! Ловеч може и трябва да се гордее със своите лекари във всички звена на здравната система!“, каза кметът Корнелия Маринова. После тя връчи документа на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева и на директора на Районната здравна каса д-р Антонио Маринов. От своя страна те благодариха за топлите думи и обещаха да направят всичко по силите им, за да пазят здравето на населението.