„Няма по-голяма спирачка за икономическия растеж от не доброто състояние на инфраструктура. За това сме изключително благодарни на г-жа Искра Михайлова като председател на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент, на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на Министерството на околната среда и водите и на Камарата на строителите за организирането на тази среща“.

Това каза Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, при откриването на откриването на Четвъртата международна конференция „Инвестиции и инфраструктура в Северна България“, която се състоя на 23 май в Луковит. Приветствени слова произнесоха още евродепутатът Искра Михайлова и инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ.

„Днешната среща е от нов тип. Срещаме се в Луковит. Благодаря изключително много на местните власти за тяхното участие в дискусията. Искахме да се ориентираме към Северна България, която включва три региона за планиране. Това са регионите, които са сред изоставащите региони. Преди месец Световната банка докладва пред КРР на ЕП за влиянието на европейските инвестиции в регионите“, добави тя и отчете, че в изоставащите региони има няколко проблема – лоша инфраструктура, образование и т.н. Днес ние се фокусираме върху инфраструктурата и инвестициите в Северна България“, каза Искра Михайлова.

По-късно кметът на Ловеч Корнелия Маринова попита как да се работи във ВиК-сектора, когато една община е срещу консолидаризането и стопира останалите седем общини в областта. Има начини, но по-важното е, че рано или късно тези общини ще осъзнаят необходимостта от нови инвестиции в сектора,  отговори Малина Крумова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Вече е 15 процента изпълнението на строежа на автомагистрала “Хемус” в отсечката от Ябланица до пътен възел “Боаза” с дължина от близо 9 км,  съобщава инж. Светослав Гласов от АПИ.

В дискусионната кръгла маса участваха представители на Камарата на строителите и други браншови организации, областни управители и кметове на общини от Северна България.

13 коментара

  1. когато се изказваш по нъпроси по които нямаш компетентност звучи смешно,но когато от твоята некомпетентност страда цял град като Ловеч-това е трагично….Корнелия Маринова върви си,ти нямаш място в този град…

  2. Най-голяма спирачка са хората, които не са си на мястото. Като Корнелия Маринова, Венцислав Христов и т.н. Такива тъпи и нагли същества с огромно его и непокрито с нищо самочувствие могат да командорят и унижават смачкани учители, но не и да управляват средно голяма община.

  3. “Няма по-голяма спирачка за икономическия растеж от не доброто състояние на инфраструктура”
    ИМА!
    И това е некадърното управление!

  4. Корнелия пак разля олиото върху накладките. Какъв растеж, какви спирачки?

  5. За пръв път , коментирам и освен че няма пътища, улици, детски площадки и никаква инфраструктура. Незнам защо още е Кмет тази г-жа по скоро провали града ни !

  6. Каква инфраструктура, асфалта пред Лидъл излезе от дупките и тръгна на разходка, пясък, камъни и кал по улиците от кадърни ремонти, Бабаковец и Заводските са като бойно поле и половината улици в Ловеч са лунен пейзаж…Тея хора за слепи и тъпи ли ни имат????

  7. До сега съм се здържал от коментар ама вече мога да кажа , Корнелия Маринова мога да ти сера на челото и не се извинявам ! ПАЧА

  8. Ами неграмотното ти управление? То явно заради това ремонта на центъра не може да стане година и кусур.

  9. Градът умира ,инфрастуктурата гледаме.Та то не останаха хора които да пътуват.

Comments are closed.