Кметът на Община Ловеч се обръща към  управителите и управителните съвети на етажна собственост на територията на Община Ловеч да вземат съответните мерки за почистване и дезинфекция на общите части в жилищните сгради. Ето и цялото обръщение:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Настоящото обръщение отправям към Вас, като хора отговорни и избрани на обществени начала, на които е гласувано доверие от тези, с които съжителствате.

Доверявам Ви се и аз!

Разчитам и на подкрепата и на Вашето разбиране за ситуацията, в която сме поставени.

Освен социалната дистанция, която е отговорност на всеки един гражданин, чистата среда е един от най-важните фактори за неразпространението на коронавируса.

Във всички обществени сгради и търговски обекти бяха въведени строги мерки и предприети действия за допълнителна дезинфекция.

Не успяхме тази пролет да реализираме инициативата за почистване на парковете и обществените площи, това ще направим заедно на един по-късен етап.

Сега напомням, че създаването на организация и засилването на мерките за почистване и дезинфекция се отнася и за общите части в жилищните сгради. Обърнете внимание на бравите на входните врати и асансьорните бутони, на контактните повърхности, до които допир имат повече хора.

Повече информация за алгоритъма на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19  може да намерите на интернет страницата на Община Ловеч, по аналогия може да приложим мерките и в нашите домове. За да останем здрави.

https://www.lovech.bg/bg/novini/informatsiya-za-algoritam-na-dezinfektsionnite-meropriyatiya-v-obekti-s-obshtestveno-prednaznachenie-v-usloviyata-na-epidemichno-razprostranenie-na-covid-19

 

С уважение,

КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА

Кмет на Община Ловеч

16.04 2020 г.