Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова инспектира на 20 март напредъка по строително-ремонтните дейности на два проекта в града. След разговор с отговорниците бе установено, че дейностите се движат в график, даже малко по-бързо.

Първо бе посетен обекта за рехабилитация на Транспортния мост над р. Осъм към кв. „Вароша“. Само за пет дни строителите са премахнали асфалтовата покривка и бордюрите и продължават с другите дейности. Срокът е 90 дни, но е възможно да свършим по-рано, казаха работниците, които са от Ботевград.

Това е поредният проект на Община Ловеч, който подобрява градската инфраструктура. Стойността му е 732 174 лв. със ДДС. Изпълнител е фирма „МАРИДЕЛ 2012“ ЕООД.
Посетен бе и ремонта на ул. „Крайречна“ в Индустриалната зона, който започна в началото на март. Припомняме, че тук на практика няма улица, всичко се изгражда от нула. Изгражда се нова пътна настилка с асфалтобетон – две улични ленти, всяка с ширина по 4 метра, нови тротоари с асфалтово покритие, както и отводняване на уличното платно. Ще се изгради ново енергоспестяващо улично осветление. Ще се монтира нова вертикална сигнализация и положи нова хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение е 90 дни от старта. Новото платно е с дължина почти километър. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД.

Ремонтът стана възможен, след като в края на миналата година с ПМС бяха осигурени 1 500 000 лева за инфраструктура, като за „Крайречна“ са отделени 1 390 000 лева.

След това кметът Корнелия Маринова направи преглед на детски площадки и спортни съоръжения, ресторанти и кафенета с маси на открито, вендинг машини и заведения нон стоп, чиято дейност се ограничава със специална заповед. Нарушения не са констатирани.