Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави участниците в Тринадесетата отчетно-изборна конференция на КТ „Подкрепа“ -Ловеч, която се проведе на 20 юни в Ловчанско читалище „Наука 1870“.

Конференцията откри Павлина Стоянова, председател на регионалния съюз „Подкрепа. Тя съобщи, че от 30 организации са представени 25 и конференцията е легитимна. Това е една паметна година за „Подкрепа“, защото се отбелязват 30 години от създаването на конфедерацията, с която дойде свободата“, се каза в началото на събитието.

„Присъствието на представители на всички институции тук говори, че ние нямаме разминаване в общите си цели – а те са подобряване условия на труд и почивка, повишаване на трудовите възнаграждения, да създаваме среда, благоприятна за творческа работа“, посочи в изказването си кметът на Ловеч. Корнелия Маринова припомни как се развива и променя през годините синдикалното развитие, като подчерта, че в Ловеч първият синдикат се появява още през 1919 г. – тютюнопроизводителният синдикат. После се поява и Водният синдикат, с построяването на водната електроцентрала. В Ловеч има традиции, които се следват и това е един творчески процес на взаимодействие и борба за справедливост, подчерта Корнелия Маринова.

„Тристранното сътрудничество, когато преговарят синдикати, работодатели и правителство, това са трите части на един механизъм, свързан като акумулаторни батерии, които взаимно се зареждат и подпомагат. Затова изберете работещите хора, мислещите хора, диалогичните, активните хора, като поздравявам сегашното ръководство за свършената работа.“

В своето изказване Нели Христова, конфедерален секретар, предаде специални поздравления за Корнелия Маринова от Димитър Манолов, президент на конфедерацията, за доброто взаимодействие и свършената работа. Ловеч и Пловдив са сред най-добре работещите структури, каза Нели Христова.

Приветствия поднесоха още Бойко Пъдарски, зам.- областен управител, д-р Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“, Митко Митев, Областна инспекция на труда, Ирина Митева, директор на ДБТ-Ловеч и други.