За да подкрепят кандидатурата на Радина Банкова за кмет на община Ловеч, в предизборна среща се включиха кметове, общински съветници  от БСП от предишни мандати, както и служители на общината. Народният представител от БСП Милко Недялков, който откри срещата, заяви, че в бъдещата си работа като кмет Радина Банкова ще може да се опира на опита, който имат всички тези хора, дошли на срещата. “Ние трябва да бъдем един солиден мозъчен резерв при нейното управление, да бъдем звеното, на което тя да се опре, ние ще сме нейното лоби тук”, каза още Милко Недялков.

Според него – на срещите си с хората в различните населени места с думите си Радина Банкова прави всичко възможно да търси съпричастност у тях, да гарантира с присъствието си отваряне на БСП към гражданите, да създава възможности за общуване. Правилни решения може да вземе само един управляващ, който взема такива решения, които да удовлетворяват общността, а в това биха помогнали кварталните, кметските и обществените съвети, които през последния мандат на местното самоуправление в община Ловеч просто са престанали да съществуват, допълни Милко Недялков.

“Във всяко едно нещо трябва да има приемственост – да се стъпва на опита на тези, които са били преди теб, за да се награди  в бъдещето, затова благодаря ви, че сте дошли на тази среща, обърна се към присъстващите Радина Банкова. – Работа с хората и за хората  явно не е по капацитета на сегашното управление и затова общината запада и замира, няма го контакта между местната власт и гражданите. Длъжни сме да направим нещо за обществото  – да загърбим егото си, да се обединим, да покажем, че е дошъл нов човек в управлението на общината, едно ново време, в което гражданите да усетят, че това управление и БСП мислят за тях. Сега сме в кризисна ситуация – останали сме толкова малко хора, трябва да направим план как да върнем в града млади и образовани хора, които професионално да се реализират тук, как да реформираме дейностите в общината, за да променим икономическата среда, а след това –  да се обърнем с лице към всички нерешени с години проблеми в образованието и най – вече в здравеопазването” ,  заяви Радина Банкова.

             Минчо Казанджиев, три мандата кмет на община Ловеч, сподели с присъстващите, че сега общината се нуждае от един амбициозен, знаещ и можещ човек като Радина Банкова, за да излезе от сегашната ситуация. Много правилно според него в предизборната си програма тя е заложила на възможностите първо да се помисли как туристите да се върнат в Ловеч и с това да се даде старт на икономическото развитие на града. По думите му – готов е бил проект за съвместно развитие на туризма в четирите общини – Ловеч, Троян, Априлци и Летница, с възможности за туристическите продукти в различните селища, който обаче е останал нереализиран.

Илия Цонев, бивш заместник – кмет на общината, прояви интерес има ли Радина Банкова срещи с младите хора, какви са идеите й за връщането им в Ловеч, каква е ролята на младежката организация на БСП на територията на общината в търсенето на решение на този проблем.

Според Стойно Стойнов, бивш председател на общинския съвет, смисълът на тази среща е най – вече как повече хора от партията – били на различни постове и длъжности, кандидатите за общинските съветници от сегашната листа, симпатизанти на БСП, да се включат в кампанията “За Радина Банкова”, за да влезе в общината един достоен, умен, контактен и целеустремен човек.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“