narusheniq2604131Жителите и гостите на Ловеч са принудени да виждат всеки ден облепени с изпокъсани предизборни плакати стени, дървета, огради, надлези, мостове, спирки. Люляковият град, в навечерието на своя празник, вместо да се покаже в цялата си красота и чар е принуден да се бори за опазването на своя облик, днес, през 21 век.

От пресцентъра на Община Ловеч съобщиха, че кмета Казанджиев е изпратил писмо до ръководствата на политическите партии и коалиции, участващи в изборите за народни представители в 11 МИР Ловеч, в което се казва:

„УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

В последно време са установени много нарушения на чл. 134 от ИК и на моя заповед № 434/10.04.2013 год. при поставянето на нагледна агитация на територията на град Ловеч. След извършена проверка информацията за нарушенията е предоставена на РИК Ловеч с писмо № Р-И-33/30.04.2013 г. за вземане на решения на основание чл.134, ал. 7 от ИК.

Обръщам се към вас да предприемете необходимите мерки в духа на толерантна и етична предизборна кампания и за недопускане на такива нарушения и запазване на облика на нашия  град.

ПРИЛОЖЕНИЕ: Копие от писмо № Р-И-33/30.04.2013 г.“

 

„Ловеч днес“ напълно подкрепя действията на кмета Казанджиев и призовава за незабавно налагане на санкциите, предвидени в нормативната уредба срещу нарушителите.

 

 

6 коментара

  1. Ти да видиш!!
    „Ловеч днес“ напълно подкрепял действията на кмета Казанджиев!
    Подкрепя, подкрепя, колко да подкрепя кмета този lovechtoday-
    днес все пак е 2-ри май, а не Първи април!

  2. Минчо сигнализира РИК, А РИК нарежда на Минчо да почисти! Смешна история..
    А санкции за политическите партии? ЙОК!

  3. Проблемът е, че хората са принудени да гледат всеки ден тъпоумните мутри на кандидат-политиците, а не самите плакати.

  4. "„Ловеч днес“ напълно подкрепя действията на кмета Казанджиев и призовава за незабавно налагане на санкциите, предвидени в нормативната уредба срещу нарушителите."

    Бездействието по прилагането и изпълнението на Наредба № 1 ли подкрепя „Ловеч днес“?

  5. ""Н А Р Е Д Б А № 1

    за опазване и поддържане на обществения ред,
    чистотата, общественото имущество и природата
    на Ловешката община

    Чл. 15. Забранява се :
    19. Писането, драскането, рисуването на графити, лепенето, заковаването на обяви, реклами, указатели, табели, плакати и други по стените на сградите и оградите, по дърветата и на всички други места, които не са специално предвидени и определени за тази цел.
    При нарушение се налага глоба на физически лица от 100 до 500 лв., а при нарушение от юридически лица санкция в размер от 500 до 5 000 лева.

    Чл.19. Актовете за установяване на нарушенията се съставят от длъжностните лица на Общината, служители на бюджетна дейност „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност” при Община Ловеч, органите на РУ на МВР, органите на РС ПБЗН, членовете на кварталните съвети, както и други лица, определени със заповед на кмета. Със заповед на кмета се упълномощава лице, което да упражнява общ контрол по спазването на Наредбата.

    Чл.22. (1) Наказателните постановления се издават от кмета на Общината или от упълномощени със заповед от него лица.""

Comments are closed.