От ОД на МВР Ловеч информират, че на 08 април около 22.20ч. в Луковит, след реакция на получен сигнал и при включени светлинна и звукова сигнализация автопатрул на РУ Луковит, в района на кръстовище в града е блъснал лек автомобил, с водач 33-годишна жена. При инцидента няма пострадали, а пробите за алкохол и наркотици на водачът на служебния автомобил са отрицателни.

На виновният водач е съставен акт за нарушение на ЗДвП и е издаден протокол за пътното произшествие.

На 07 април около 15.47 ч. в Тетевен,  31-годишен жител на града при управление на лек автомобил в посока центъра е блъснал друг лек автомобил, с водач 35-годишна жена. При инцидента са пострадали водачката на превозното средство и 62-годишна жена, която е пътувала в същия автомобил.

35-годишната жена е откарана за лечение в болнично заведение, с фрактура на прешлен на гръбначен стълб. 31-годишният мъж е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 08.04.2023г. около 21.53 часа в РУ Троян е постъпил сигнал за пътен инцидент в град Априлци. На място е установено, че 30-годишен, неправоспособен, при управление на АТВ  се е ударил в паркиран на пътя лек автомобил «Сузуки». Водачът на АТВ-то е тестван за алкохол, като пробата му извършена с техническо средство, е отчела над 1.2 промила алкохол в издишания въздух.

Съставени са му 3 акта за нарушения на ЗДвП и му е издаден талон за лабораторно изследване на кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

19-годишен от с.Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 07 април около 21.40ч., при управление на лек автомобил в селото е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е дала положителен резултата за метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служители на РУ Луковит.

41-годишен от с.Телиш е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 08 април около 21.30ч., при управление на лек автомобил по АМ «Хемус» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо устройство е отчела 1.39 промила в издишания въздух. По случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство и работата продължава.