От ОД на МВР Ловеч съобщават, че служители на РУ Троян разследват случай от вечерта на 03 януари. Неизвестен, с поставена на лицето провоепидемична маска е влязъл в търговски обект на ул. «Христо Ботев» в града и се е опитал да отнеме парична сума от касата. Служителката на касата е успяла да прогони непознатия, като той не е взел нищо от търговския обект. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През същият ден, 46-годишен жител на с. Български извор е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен. На 03 февруари, на път 305 в района на с. Градежница е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

Проведена е и акция на полицията, при която са проверени 104 МПС и 136 лица от служители на РУ Тетевен и ЗЖУ-Плевен, в рамките на специализирана полицейска операция насочена срещу битовата престъпност, в малките населени места, на територията на община Тетевен. За установени нарушения са съставили 3 акта и 17 глоби с фиш, образували са 1 бързо производство и за срок от 24 часа са задържали 1 лице.

Полицейска операция за времето от 29 януари до 03 февруари е проведена и на територията обслужвана от РУ Ловеч. Полицейските служители са извършили проверка на 113 МПС и 176 лица, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 31 глоби с фиш.