Как да се движим в крак с модните тенденции, но в същото време да успеем да запазим личния си стил? Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да изградите визията, която ви представя най-добре и ви кара да се чувствате уверени.

Много хора смятат, че ключът към добрата визия е в следването на модните тенденции. Покупката на най-новото облекло и обувки, които красят онлайн платформите от витрините на магазини като ССС, не означава автоматично, че ще изглеждаме страхотно. Нито пък, че трябва да жертваме личния си стил, само и само за да се движим в тренда. Стилната и уверена визия идва от индивидуалните предпочитания, докато модните тенденции са само проводник тези предпочитания да се изразят по-добре.

Личният стил е начинът, по който човек се изразява, независимо дали за облекло, грим, прическа, кулинарни и музикални вкусове или пък интериорен дизайн. Той няма универсална формула. Роклите с пайети може и да са актуални за коктейлното облекло и за есенния сезон, но ако това не е вашето нещо и няма да ви накара да се чувствате удобно, по-добре отидете на събитието с любимата ви къса черна рокля или с красивата пола и ризата, които толкова обичате. Сникърсите на платформи може и да задават тренда в спортно-елегантната гама и да се комбинират с множество визии, както четем в подробния ССС моден блог, но ако равните кожени лоуфъри са вашето решение за ежедневието, тогава продължавайте да им се доверявате.

Как да намерим личния си стил?

Осъзнато или не, всеки човек изразява себе си чрез естетическите избори, които прави – облекло, аксесоари, прическа, обувки. Стилният човек е свободен да реши дали да следва модните тенденции или не, защото на първо място той винаги остава верен на собствената си естетика. Личният стил е свързан с развиване на самочувствието, със самоусъвършенстването, а не просто със сляпото следване на тенденциите. Той не се намира за един ден, а се надгражда – това също е личностен процес.

Навярно в младежките години обожавахте скъсаните дънки, велурените кецове и високите кубинки с груба подметка, а днес предпочитате елегантни боти с ток, платнени панталони с висока талия, еластичен топ с голи рамене и сако? Няма проблем, това е напълно в реда на нещата. Личния стил се развива, а големите модни вериги, сред което и ССС, ни предлагат нови решения с разнообразието от артикули. И все пак, има дрехи и обувки, които обичате да носите, карат ви да се чувствате добре и са удобно. Ето това е основата на вашия стил. Намерете връзката между любимите ви дрехи и обувки. Цветове, материи, тесни или свободни кройки? Или нещо друго? Отговорът ще ви даде основата на вашия личен стил.

Създайте си основна визия

Подберете “съставните елементи” на вашата основна визия. Гледайте на тях като на дрехите, които съчетавате едри с други без усилие. Това могат да бъдат класически поли в неутрални цветове, слим дънки, кожена чанта, кожени затворени обувки или пък маратонки. Тези дрехи може да са прости, но ще ви помогнат да покажете уникалния си стил, като осигурят основа за по-вълнуващи експерименти. С други думи, основната визия е строителната площадка на вашата къща. Сега идва ред на я издигнете с уникални дрехи, аксесоари или комбинации, които подчертават вашата индивидуалност. Ярки цветове? Жителки с козина? Якета тип “пашкул”? Всичко е добре дошло, когато ви носи спокойствие и самочувствие.

Търсете вдъхновение

Разбира се, последните модни ревюта са страхотен източник на нови идеи. Но такива може да дойдат и от хората около вас – вашите близки, приятели. Сред тях със сигурност има хора с безупречен стил, който ви допада. В социалните мрежи дебнат страхотни предложения от страна на знаменитости, телевизионни водещи, атлети, блогъри. А веригите с богати каталози като ССС също ще ви заредят с идеи. За вас остава само да прецените кое ви харесва и заслужава да бъде част от гардероба ви.