В Художествената галерия в Ловеч и през ноември 2019 г. може да се види Представителната изложба от фонда на галерията по повод 55 години от създаването й. До 5 ноември 2019 г. може да се посети и изложбата „120 години от рождението на Дечко Узунов”, както и експозицията „Ръкотворение с глина”, която бе открита на 22 октомври /вторник/. Тя е инициатива на Сдружение „Знание”-Ловеч по проект, реализиран с финансовата подкрепа на Общински проектен фонд, раздел III, инициативи на Общински фонд „Култура”- Ловеч.

На 14 ноември 2019 г. от 17.30 ч. ще се открие поредното издание на ежегодния „Есенен салон 2019“ на ловешките художници. Ще бъдат представени творби от всички жанрове – живопис, графика, скулптура.

На 21 ноември 2019 г. в една от залите на ХГ Ловеч ще бъде представена изложба конкурс за рисунки под надслов:,,Защо светът е сив, като може да е цветен” . Тя е организирана от Община Ловеч – Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В конкурса участват ученици от 4 – 9 клас. Има и награден фонд и ще бъдат връчени награди.

От 1 ноември 2019 г. Художествената галерия преминава към зимно работно време. То е от 9.00 ч. до 17.00 ч. от вторник до неделя. Понеделник е почивен ден.