obs3105131Данчо Заверджиев

Процедурата по изработване и приемане на нормативни административни актове от Общински съвет е уредена подробно в ЗНА и в Правилник за организацията и дейността на Общински съвет -Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015г. /Правилника/. Правилникът е публикуван и достъпен за всички правни субекти на официалната електронна страница на Общински съвет – Ловеч, а по делото е представена извадка на чл.98 от Правилника.

Съгласно посочените разпоредби от изброените нормативни актове, при приемането на нормативен административен акт от Общински съвет – Ловеч следва да се спазва следния ред:

Изготвеният проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата заедно с мотивите към него, със съдържанието по чл.28, ал.2 от ЗНА и доклада, се публикуват на интернет страницата на Общински съвет – Ловеч и заинтересованите лица имат възможност в 14-дневен срок да правят предложения и становища по проекта.

Проектът заедно с мотивите се предоставя за обсъждане в постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, като поне в една от комисиите проектът трябва да получи положително становище /чл.103, ал.1 от Правилника/.

След това по изрично решение на Общинския съвет проектът с мотивите се предоставя за обществено обсъждане съгласно императивната разпоредба на чл. 110 от Правилника.

Накрая предложението с мотивите и протоколът от общественото обсъждане се предоставят на Общинския съвет и на общинските съветници поне пет дни преди заседанието на Общинския съвет, в чийто дневен ред е включено предложението.

Предложението подлежи на гласуване след обсъждане, като решение за приемане на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата се приема с обикновено мнозинство от общинските съветници. Няма изискване в ЗМСМА и в Правилника гласуването на нормативен административен акт, уреждащ местните данъци, да е поименно.

 

1 коментар

  1. Заблуждаваш се. Процедурата е решение на нашите нелегални управници страдащи и от комунистическо полудяване.

Comments are closed.