От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 46-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч. Това е станало. след като на 12 август около 02.30 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Съйко Съев» в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила и без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.

28-годишен е задържан в РУ Тетевен, след като на 11 август в дом обитаван от лицето в с.Градежница, на различни места в имота са открити различни по вид и количество наркотични вещества, които след направени полеви тестове са реагирали на кетамин, метамфетамин и канабис. Установени са и различни по вид вещи и предмети използвани за преработка и производство на наркотични вещества и техните аналози. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство по чл. 354а ал.1 от НК и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч.

На 11 август на територията на област Ловеч е проведена специализирана операция по широкообхватния метод, с цел подобряване на пътната обстановка в региона. Полицейските служители са извършили проверка на общо 163 МПС и 200 лица, като за установени нарушения са съставили 18 акта и 33 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 9 ел.фиша.

На 12 август, по повод откриването на ловния сезон на местен прелетен дребен дивеч, служители на РУ Троян и РДГ Ловеч са извършили проверка на ЛРД в Дебнево и Врабево. Общо 25 участници в ловния излет са проверени според изискванията на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД, като нарушения не са констатирани.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани две пътнотранспортни произшествия, при които лек ранени са двама човека и са нанесени материални щети по превозните средства.