От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 37-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно поделение на МВР, след като в първите минути на днешния ден, при управление на лек автомобил по ул. «Лечо гайдаря» в града е спрян за полицейска проверка и с техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.33 промила. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 06 декември в РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал от служители на «ЕРМ Запад», че от частен имот в с.Ъглен е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Работата по случая продължава.

В периода от 28 ноември до 5 декември на територията на община Тетевен е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която полицейските служители са обходили 12 населени места, проверили са 135 лица и 119 МПС, като за установени 89 нарушения са съставили 12 акта и 77 глоби с фиш.