Глобите отново са за „Липса на добро финансово управление“ и „Нарушения в документацията за обществени поръчки“

Павлин Иванов

Има наложена финансова корекция в размер на 67 882 лв. и по трети проект. Този път става въпрос за „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградите на РУ “Полиция” – гр. Ловеч и помещения, заети от ДА “Технически операции” – сектор Ловеч”.

Глобите са за „Липса на добро финансово управление“ по 3 позиции и заради „Нарушения в документацията за обществени поръчки“, описани в две позиции.

Бенефициент отново е община Ловеч, общата стойност на проекта е 722 396.51 лв.. Собствено финансиране  ни участие е 22 800.00 лв,, а безвъзмездната финансова помощ е 699 596.51 лв. Реално изплатените средства са  606 964.28 лв.

Проектът е стартирал на 20.03.2018 и е приключил официално на 09.04.2020 г.

Със средства на европейските данъкоплатци беше финансиран така нужния ремонт на сградите на РУ “Полиция” Ловеч. Чрез проекта са реализирани дейности по:

-прилагане на най-ефективния пакет от енергоспестяващи мерки, предписан в ен. обследване;

-осигуряване достъпна архитектурна среда;

-задължителните мерки предписани в техническия паспорт, от извършеното техническо обследване;

-мерки за възстановяване на първоначалното състояние след намесите.

С изпълнение на предвидените мерки, ще се осигури преминаване към по-висок клас на ЕЕ и ще се допринесе за постигането на националните цели: 25% по-висока ЕЕ към 2020 г., повишаване качеството на работната среда на служителите, повишаването на експлоатационните характеристики и удължаване живота на сградата и подобряване качеството на околната среда.