Павлин Иванов

Новата местна власт бързо се учи. За съжаление, на всички лоши похвати за информационно затъмнение, които предишните кметове прилагаха. И то за пореден път в рамките само на няколко месеца.

На страницата на Община Ловеч е публикувано нещо, като покана за обществено обсъждане на Бюджет 2024. Ето самият текст:

П О К А Н А ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ ЗА 2024 г.

На основание чл. 84 ал.6 от Закона за публичните финанси и чл. 29 ал. 6 от Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Ловеч,

Кметът на Община Ловеч

Кани жителите на общината, представителите на бизнеса, неправителствения сектор и средствата за масово осведомяване да вземат участие в публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Ловеч за 2024 година.

Публичното обсъждане ще се проведе на  25.01.2024 година /четвъртък/ от 17:00 часа в заседателната зала на Общински съвет Ловеч.

Мнения и предложения може да подавате до 25.01.2024 г. в деловодството на Община Ловеч, на електронен адрес obshtina@lovech.bg  или да ги представите лично по време на обсъждането.

 

СТРАЦИМИР ПЕТКОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ

 

В този текст няма нищо, което да се нарича информация свързана с обсъждането. Няма таблици, няма данни, няма описание, нищо. Как точно ще се дискутира този изключително важен документ, в пълна тъмнина, не е ясно.

Искам да припомня, че подобни похвати системно използваха последни кметове. Очевидната цел беше все по-малко ловешки граждани да имат интерес да участват в обсъжданията, за да не пречат на “прогреса” на експертите на администрацията и да не би случайно да отклонят пътя към “светлото бъдеще” на .. хората управляващи общината.

Жалко!

Ето и линк за справка:

https://www.lovech.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/pokana-za-publichno-obsazhdane-na-proekta-za-byudzhet-na-obshtina-lovech-za-2024-g