Така местна сглобка и некоалиция се оформи напълно. В “Нито ден без бъдеще за Ловеч” участват партията на Слави Трифонов ИТН, партията на Румен Радевият генерал Стефан Янев, Продължаваме промяната, Демократична България и БСП-то на Минчо Казанджиев.И докато в София се карат и оплюват, в Ловеч се прегръщат в задушаваща и но нелицемерна прегръдка.

Павлин Иванов

Днес избраният с 18.7 % от гласовете на ловчалии кмет Страцимир Петков , издигнат от ИТН и Български възход, назначи последният в ловешката сглобка зам. кмет. Това е бившият директор на съсипаната ловешка болница д-р Алдин Начков, издигнат от ПП Възраждане. Той получава ресорите образование, култура, туризъм, здравеопазване и социални дейности.

Припомням, че другите двама заместници са от БСП-то на Минчо Казанджиев и доведеният от София с ловешки корени човек на народният представител Искрен Арабаджиев от Продължаваме промяната.

Така местна сглобка и некоалиция се оформи напълно. В нея участват партията на Слави Трифонов ИТН, партията на Радевият генерал Стефан Янев, Продължаваме промяната, Демократична България и БСП-то на Минчо Казанджиев.

Новият кмет на ПП Възраждане д-р Алдин Начков ще бъде изправен пред тежкото предизвикателство да отговоря за изключително непознат за него ресор – образование и култура, както и пред тежките проблеми с очакваното закриване и събиране на училища в Ловеч.

Човекът на Възраждане написа в своя профил във Фейсбук пост, за своята управленска участ:

“Без илюзии, че ще е лесно – ако беше лесно – нямаше да се падне на нас!
От днес поех отговорностите на заместник кмет по образование, туризъм здравеопазване и социални дейности.
Обществото ни има нужда от бързи и ефективни промени във всичките ресори, за които отговарям:
Учениците трябва да станат по-грамотни днес, защото утре няма да са ученици.
Болните трябва да са по-здрави днес, а не утре.
Туризмът в Ловеч има огромен потенциал, който трябва да развием.
Сядам в кабинета, на стола под Дамоклиевия меч, с ясната мисъл, че ще направя всичко по силите ми, така че всички заедно да проправим пътя на Ловеч към ХХI-ви век!”
Бившият директор на съсипаната ловешка болница, вероятно поради незнание, е забравил да спомене в поста си, че пряко отговаря и за КУЛТУРАТА в Ловеч. Но това едва ли е важно за него.
С назначаването на участник в управлението на ловешката болница за зам. кмет по култура и образование, очевидно дамоклевият меч няма да е над негова глава, а над учители, директори, родители и деца в Ловеч. А както знаем от историята, нещо щом виси със страшна сила, въпроса на време е да падне. Гравитация.