Павлин Иванов

В ОИК Ловеч е постъпило заявление с вх. № 145/01.11.2023г. от Искрен Цветославов Арабаджиев – обявен за избран за общински съветник от листата на КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, с което заявява, че не желае да встъпи в длъжност в качеството му на общински съветник в Община Ловеч.

Общинската избирателна комисия е обсъдила заявлението и е констатира, че Искрен Цветославов Арабаджиев е обявен за избран за общински съветник с Решение № 180-МИ / 30.11.2023 г. на ОИК-Ловеч. Към момента лицето не е положило клетва по чл. 30, ал.1 от ЗМСМА, се казва още в решението.

Общинска избирателна комисия – Ловеч, счита, че по същество заявлението представлява отказ по отношение на избрания кандидат да възникнат пълномощия като общински съветник в Общински съвет – Ловеч. ОИК Ловеч следва да обяви за избран, следващия по ред кандидат в списък „Б“ на КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а именно Мирослав Василев Йонков.

Поради това и на основание чл. 454 от Изборния кодекс, Общинска избирателна комисия Ловеч

Р Е Ш И :

  1. ЗАЛИЧАВА от списъка на избраните общински съветници Искрен Цветославов Арабаджиев с ЕГН: ******* – обявен за избран за общински съветник в община Ловеч, издигнат от КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ под № 1 в листата на КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
  1. ОБЯВЯВА ЗА ИЗБРАН следващият кандидат от листата на  КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ а именно: Мирослав Василев Йонков с ЕГН:******, под № 4 в листата на КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.