Общинският съветник от ГЕРБ в Ловеч Ирина Митева реагира във фейсбук на отзиви след заседанието на Общинския съвет на 27 юни. В тях съветниците от ГЕРБ са критикувани от хора, приближени на „различния кмет“ по повод липсата на подкрепа по ключови решения.

“Уважаеми колеги,
С цялото ми уважение към вас – не ви е виновна опозицията.

Къде бяхте, когато обсъждахме проблемните предложения? Чуха ли се гласовете ви? Изразихте ли позиция? Имахте ли единно становище по предложението за отдаване на шредера под наем, например? Кмет и администрация предлагат едно, председател на общински съвет – друго, при това диаметрално противоположно.
Хм, и вие се обърквате, кого да слушате, нали?
Когато се видя още в комисиите, че предложенията няма да минат, можеше да ги оттеглите елегантно, можеше да потърсите мнозинство в разговор с другите групи, можеше да внесете коригиращи предложения. Но не!
Политики се правят с разговори, с обсъждане и защитаване на идеи.
За почти осем месеца само част от групата на ГЕРБ-СДС е провела една среща с кмета на общината. Кметът много бързаше.
С председателя на съвета се срещаме по-често, но пък той е по-различен от по-различния кмет, т. е. на по-различна позиция. Странно, а са от една партия. Явно не си говорят и те често…
А и какво искат от нас? Да ги подкрепяме?! Много странно… Май нито имат политическа култура, нито имате понятие за законосъобразност, май и за целесъобразност на политиките в интерес на хората. А и нали по думите на вашите лидери “спечелилият изборите е длъжен да си осигури мнозинството”.
Та така мили колеги и ваши гласовити защитници, както заявихме на първото заседание на този общински съвет – ние сме конструктивна опозиция и подкрепяме всички предложения, свързани с политиките в полза на гражданите на нашата община.
И да, няма да подкрепяме предложения, които са нито законосъобразни, нито целесъобразни.
-Не подкепихме продажбата на влакчето – веществено доказателство по дело, оставено на отговорно пазене от община Ловеч. Предпазваме Ви, г-н Кмет.
-Не подкрепихме отдаването на шредер на стойност 7-цифрена сума под наем срещу 200 лева месечно на една давана за пример община, не защото завиждаме или ненавиждаме, а заради липсата на всякакви разчети по това предложение. А и не стана ясно защо машината не се ползва по предназначение в Депото на община Ловеч и т. н., и т. н.
-Закупуването на вишката също не подкрепихме, не защото нямаме нужда от нея, а защото никой няма да разреши средства от сметката в РИОСВ да се харчат за неща, които предхождат други, по-належащите такива – като сепарираща и компостираща инсталации например или като липсата на площадка за депониране на строителни отпадъци в общината.
Избягвам този тип кореспонденция, но съм длъжна в случая, защото според правилата на администрацията, отговор се праща по начина, по който е получено питането.
Да, и ние сме гласовити като вас, но с аргументи, а не с цупене и детинско държание. Тропането с краче не обединява, напротив – разединява. Твърдите позиции не водят до подкрепа, напротив – тя намалява.
Хубава вечер, мили хора! На разположение съм за дискусии.”