За 07.04.2020 година в единната Информационна система за лица под карантина за област Ловеч са въведени данни за 56 лица. Общо от началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки през м.февруари тази мярка е била наложена на 1410 лица-влезли в страната и подадени от ГКПП чрез предписания за поставяне под карантина, контактни на доказани положителни за COVID-19 лица и лица, поставени под карантина от инспекторите на Регионална здравна инспекция.

Към същия момент медицинско наблюдение от здравните инспектори на РЗИ се осъществява на 21 лица без избран личен лекар.

Единната Информационна система за лица под карантина днес се редактира усилено, като целта е максимално бързо да бъдат включени всички институции, които ще работят или ползват системата-(РЗИ, МВР, ОПЛ, лаборатории и общини).

 

За 4 нови случая на COVID-19 съобщи Националния оперативен щаб тази сутрин. С тях регистрираните случаи на новия коронавирус у нас стават 581. От тях 23-ма пациенти са починали, а 42-ма са вече излекувани и изписани от лечебни заведения.
Диагностицираните с COVID-19 пациенти, които са под лекарско наблюдение в болнични условия, са 213. От тях 21 са настанени в интензивни отделения.
Една от новите положителни проби е на 64-годишна жена – рентгенов лаборант в София. С това лицата-медицински служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, стават 32-ма души. Те представляват 5,5 % от общия брой на регистрираните у нас случаи на COVID-19.