На 3 ноември 1907 г. с Указ на княз Фердинанд е създаден Инспекторатът по труда – първообразът на днешната Инспекция по труда в България, която е една от най-старите институции в България.

По случай 110 г. от своето създаване Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати в цялата страна. В различни дни през седмицата от 30.10. до 03.11.2017 г., със съдействието на областни управители, кметове на общини, на предприятия и ръководства на професионални гимназии, в които има въведено дуално обучение, инспектори по труда ще информират и консултират настоящи и бъдещи работници и служители, както и работодатели, за правата и задълженията им и ще им разкажат за подкрепата, която могат да получат от Инспекцията.

В рамките на инициативата на 30.10.2017 г. представители на Дирекция „Инспекция по труда“ – Ловеч се срещнаха с ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина – Ловеч. В срещата участва и г-жа Галя Денчева – мениджър „Човешки ресурси“ в „Месокомбинат – Ловеч“  АД.  Учениците, които завършват гимназията успешно се реализират в предприятията за преработка на месо, като и в момента част от учениците работят в „Месокомбинат – Ловеч“  АД със съответните разрешения от инспекцията.

Експертите разясниха на учениците реда за наемане на работа и необходимите документи за издаване на разрешение за работа на лица ненавършили 18 години. Обясниха и основните изисквания за съществуването на трудово правоотношение. Голям интерес в учениците провокира изложението на представителя на „Месокомбинат – Ловеч“ АД свързано с условията за кандидатстване за работа в предприятието, условията на труд и социалните придобивки за работиците