Павлин Иванов

Има една мъдра мисъл: “Един и същи урок ще ти бъде представян в различни форми, докато го научиш. Когато го усвоиш напълно, можеш да се заемеш със следващия.”. Тя важи буквално за всичко в нашия живот.

2023 година ще бъде много важна в политически план, буквално за всеки един от нас. Все по-ясно се очертават поредните идващи на хоризонта избори за народни представители. По-важното е, че в края на годината ще бъдат насрочени изборите за кмет и общински съветници. А това е важно за всички жители на град Ловеч и 34-те села от общината.

И преди да бъдете залети от информация за бъдещи намерения на хората искащи да заемат отговорни и важни позиции в Ловеч, би било полезно да уточним какво знаем за управлението на град Ловеч – кмет, заместници и Общински съвет. Да се попитаме, какво е направено така, че всички заедно, да живеем по-добре, по-спокойно, по-щастливо, по-благоденстващо. Защото това би трябвало да е смисъла на всяко едно управление.

Всеки жител има достатъчно време да си отговори на важните въпроси, преди да направи своя избор.

Ето и няколко ориентировъчни въпроса, първо за Общински съвет:

  1. Знаете ли, че общинските съветница са 33 (тридесет и трима)?
  2. На колко от тях знаете имената?
  3. Колко от тях са попитали лично вас, за мнение, проблем, съвет, да споделите нещо хубаво заедно?
  4. Колко от тях ви попитаха как живеете и как се чувствате през тези повече от 3 години мандат на тяхното управление до сега?
  5. Знаете ли всъщност какво точно работят?

 

Ето и няколко ориентировъчни въпроса относно кмета:

  1. Виждали ли сте с кмета на община Ловеч от близо? Подавал ли ви е ръка, буквално?
  2. Знаете ли какви са неговите отговорности и задължения към вас? Да, точно към вас, семействата, децата ви, приятелите и познатите ви, към всеки един отделен жител на община Ловеч?
  3. Как оценявате вече 7 годишното управление на текущия кмет?
  4. Животът ви точно тук, в Ловеч и 34-те села, промени ли се към по-добро – улици, паркове, градинки, бизнес, условия за живот?
  5. А пощипва ли обществени средства за него и неговите приближени хора и фирми?

 

“Един и същи урок ще ти бъде представян в различни форми, докато го научиш. Когато го усвоиш напълно, можеш да се заемеш със следващия.”

Хубаво е всеки от нас да помисли за това в контекста на идващите избори. И най-малкото защото:

„Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.“

Изборите ги прави всеки един отделен и много важен човек. И няма правилен и грешен, а само такъв избор, за който носим отговорност.

Има време за мислене, има време и за действия.