obstroyan2509141Уважаеми жители на община Троян,

На сесията през м.Август 2014, въпреки дадената от мен обилна информация, въпреки предупрежденията ми да не се нарушават Конституцията и законите и въпреки призива ми към общинските съветници и конкретно към едни бъдещи кандидати за законотворци в НС да излязат и да обяснят защо се канят да погазят Конституция и закони – ОбС Троян, начело с неговия Председател г-н А.Балев – без да им мигне окото погазиха както Конституцията, така и Закона за съдебната власт.

Какво все пак се чу преди извършването на този срамен акт, по време на тази сесия, както и в комисията по „Ред и законност“???… Забележете – Комисията по Законност“!??

Беше ни обяснено че, /цитирам/:

  • Ние сме спазили закона….
  • Tака е записано в закона….
  • Едва ли г-н Пеевски е най-умния…
  • В крайна сметка има Закон, в който се казва как се ИЗБИРАТ съдебни заседатели
  • Тука се прокрадват някакви мисли, че едва ли ние правим нещо незаконно….
  • Tова е наш‘то право да извършваме това, което се изисква по закон…..

КРАЙ на цитатите!

Сега преминаваме към „веселата част“ – епизод 1. Оставяме за кратко Конституцията и се концентрираме единствено към ЗСВ, който твърдите, ама вие /не аз/ твърдите, че спазвате и не нарушавате

Ето какво пише в член 68.ал.1 от ЗСВ – Общинските съвети, които се намират в съдебния район на съответния съд, правят предложения за съдебни заседатели, като най-малко 10 на сто от лицата, които се предлагат, са с педагогическа квалификация.

А ето и вашето Решение: „На основание чл.21 ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, и във връзка с чл. 68, ал.1 от Закона за съдебната власт, Общинският съвет Троян избира следните лица за съдебни заседатели на Троянски Районен съд:

Сега се опитайте да откриете 3-те разлики между Закона и вашето Решение, ерго – ВАШИТЕ ТРИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ.

Очевидно е, че няма как да се справите успешно, но затова пък аз съм подготвен, както винаги за разлика от вас и се „притичвам“ на помощ.

ПЪРВО ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ: Съгласно ЗСВ чл.68(1), общинските съветници могат да правят само предложение за съдебни заседатели. Да, ама не! Във вашето решение вие направи си ги избирате, превишавайки си правата и нарушавайки самия закон. Попитайте някой по-грамотен да ви обясни разликата между тези две думички.

ВТОРО ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ: Императивната разпоредба на чл.68, ал.1 от ЗСВ задължава най-малко 10 на сто от лицата, които се предлагат да са с педагогическа квалификация. В Протокола с вашето Решение никъде няма и изобщо не става ясно спазено ли е това изискване! Кой чакате да ви го напише? Някой по-грамотен Председател на ОбС?

ТРЕТО ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ: Вижте какво пише в края на Решението – „Препис от решението да се изпрати на кмета на община Троян за сведение и изпълнение и на Областен управител за сведение.“ Тук вече сме свидетели на потресаващата некомпетентност и председателска немощ в ОбС Троян. Кмета на община Троян ли е адресата на това Решение според ЗСВ, че и да изпълнява това ваше безумно и доказано незаконно Решение?

Г-жо Кмет, трябва ли в бъдеще да се обръщам към вас с обръщението „Ваша светлост“ или „г-жо кмето-съдия“ или „УважаемА Троянски районен съд“ – само защото г-н Балев и общинските съветници ви произведоха в това и такова? А успяхте ли да ИЗПЪЛНИТЕ това Решение на ОбС Троян?

 

Малко уточнение. От Януари 2015 – всеки адвокат на подсъдим може да иска обявяване на Троянски районен съд за нелегитимен. Това на практика свърши ОбС Троян и неговия Председател.

И така – „забавната“ част видимо се видоизмени в гротеска. То няма и какво друго да бъде. ТОВА сте вие и ТОЛКОВА МОЖЕТЕ.

Понеже всякакви мои опити да ви вразумя останаха безуспешни, наложи се да сезирам Областния управител и Окръжния прокурор за вашите безумия!

И тук започва „веселата част“ – епизод 2.

На мой сигнал до Областния управител, получавам отговор, в който като оставим настрана веселите закачки и дебелашки изцепки по мой адрес и то по един изключително важен въпрос – г-н Областния управител буквално отказва да върне вашето ДОКАЗАНО незаконно решение. Казват, някаква юристка го подвела. Все пак е нещо – можеше да е чистачката.

Разбира се, веднага направих Изявление в което накрая се казва:

„Заради отказа ви да върнете за ново разглеждане Решение 726/28.08.2014 на ОбС Троян и поради изключителната значимост с тежки последици от това Решение, с което се лишават гражданите от конституционни права и се налага отново партийната диктатура:

Настоявам за вашата незабавна оставка!“

 

Кое е общото между първата и втората „весела част“. И в двата случая имаме „фундаментална“ изява на юристи, както в ОбС Троян, така и в ОУ. Юристи, които на практика не могат да се справят с текста на обикновен член от един закон. Но, забележете, юристи, които по думите на г-н Акимов управлявали света и България. Е, чудите ли се още защо Светът е такъв, а за България да не говорим. Добрата новина е, че все пак има инженери, които да оправят бакиите на юристите.

Сега усетихте ли, как и втората „весела част‘ се превърна също в гротеска? Аз я наричам „Гротеска на овластената юридическа некомпетентност и безпомощност“. Ето и поредното доказателство:

От ЗСВ, в частта за съдебните заседатели от чл.66 до чл.75 вкл. Всеки от вас може да разбере всичко за съдебните заседатели, с изключение само на две неща – какво бельо трябва да носят и най-важното – никъде не пише КОЙ ИЗБИРА съдебните заседатели. Дори не пише кой НАЗНАЧАВА избраните незнайно от кого съдебни заседатели.

В крайна сметка обаче – на практика имаме ИЗБРАНИ и НАЗНАЧЕНИ съдебни заседатели, пак повтарям – без да се знае кой ги е ИЗБРАЛ!!! Единствено в Конституцията пише кой трябва да ги избира като част от съдебната власт. Само че за ОУ и за ОбС Троян Конституцията на България очевидно е някакъв парцал, който си го подмятат както им е удобно и нямат никакво намерение да я спазват. Въпреки, че Конституцията има непосредствено действие и е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

И тук ставаме свидетели на най-големия цинизъм – видимо неграмотни общински съветници се крият и искат „тълкувателно решение от Конституционния съд. За какво ви е? Неграмотни ли сте? Знаете ли какво пише в чл.58 от Конституцията? Отново минавам в ограмотителен режим

Чл.58 (1) Гражданите са ДЛЪЖНИ да ИЗПЪЛНЯВАТ Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

Вие, от ОбС Троян, как спазихте и изпълнихте Конституцията, което е ваше ЗАДЪЛЖЕНИЕ? Как зачетохте правата на гражданите? Никак! Скрихте се като мишки зад Конституционния съд за да ми искате тълкувателно решение. Ама в Конституцията никъде не пише, че трябва на всеки член от Конституцията да се дава тълкувателно решение. Кого лъжете и какви тъпи номера въртят някои от вас? Разбрахте ли поне защо ви наричам конституционни превратаджии?

Що за комунистическа свинщина?! След 25 години отново и с цялата позната наглост и безпардонност – отново да ни лишавате от граждански права и да връщате ръководната роля на партията?

Единственото по-жалко нещо днес от ОбС Троян – това са троянските медии, които направиха всичко възможно да скриват от населението, какво вършите тук години наред, изпълнявайки слугинските си задължения към непобедимата троянска бивша /и настояща/ комунистическа номенклатура.

Приключвам с две неща:

Всичко което правя е продиктувано от задълженията ми като общински съветник, като гражданин, както и от грижа за състоянието на днешната съдебна власт, където има много качествени и достойни хора, които са заложници на партийната наглост и простащина и „тефтерчето на Красьо Черничкия“ от което се „избират“ и назначават други представители на съдебната власт. В крайна сметка, ОбС Троян с нищо не е по-различен от Красьо Черничкия.

Ето защо, както предупредих и ОУ – За всичко това ще бъдат уведомени съответните органи на ЕС в Брюксел, вкл. Европейският омбудсман и организации свързани с правата на човека. Искрено се надявам, това да се окаже „малкото камъче“, което да обърне каруцата с измамниците, превратаджите, демагозите, обирджиите, политическите разбойници и цялата глутница антибългари, които видяха за 25 години сметката на Моята държава и на Моя град.

Колкото до вас, уважаеми общински съветници – всички вие, които нарушихте Конституцията и Закона, повече нямате никакво морално право да се наричате такива и да решавате съдбините на жителите на община Троян, на които отнехте правата и им наложихте партийната си диктатура. Незабавно си подавайте оставката!

 

25.09.2014

……………………………….

/инж.И.Пеевски –

общински съветник в ОбС Троян

15 коментара

  1. debelaka, пак те умолявам, не му обръщай внимание на това анонимно човече. То е тук за да ЛЪЖЕ и да манипулира. Я го питай този нещастник, защо не си напише името, след като ме провокира и обвинява, а се крие като миризлив торен червей?

    Нали се сещаш, че това не е някой гражданин, чиито права се опитвам да защитавам?

    Нали се сещаш, че това е поредната овластена проститутка, която е дошла тук да защитава политическите разбойници?

    Аз го питам защо се нарушават членовете на Конституцията и законите – то ми цитира именно НАРУШЕНИТЕ членове като отговор. Дебил!

    Нали се сещаш, че само един дебил може да прави сравнение между ОПРЕДЕЛЯНЕ И ИЗБИРАНЕ?

    Нали се сещаш, че само един дебил няма как да знае, че да си ВЛАСТ в днешна България и по днешната Конституция – НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ТЕ ИЗБЕРЕ!!! Да те ОВЛАСТИ!!! Кой, къде и кога последните 25 години ОВЛАСТЯВАШЕ съебната власт, че да се нарича власт? По кой член на Конституцията или Закон. Цитирайте го, моля, и ще си подам още утре оставката като общински съветник!!!

    Нали се сещаш, че само в главата на една отвратителна комунистическа отрепка може да се роди идеята и да възприема това за съвсем нормално – КОГАТО ЕДНА ВЛАСТ СЕ САМОИЗБИРА и САМОНАЗНАЧАВА или се “назначава” от друга власт???!!! Това е тоталитаризъм, пък бил той фашистки или комунистически.

    Една от основните разлики между тоталитаризма и Демокрацията е правото на гражданите ДА ИЗБИРАТ властите си. Днес отново сме лишени от правото да ИЗБИРАМЕ /в случая съдебни заседатели, като част от съдебната власт/.

    Дори преди 89-та подобна свинщина не си позволи тогавашната тоталитарна власт и хората ИЗБИРАХА съдебните заседатели на ИЗБОРИ. Само че тогава – само ЕДНА партия можеше да ги предлага като кандидати. Днес всички партии си предлагат техните си хора, само че ИЗБОР НЯМА!

    Чудите ли се още, защо за тези 25 години НЯМА осъден нито един политически разбойник? Чудите ли се още как е възможно в една европейска държава да съществува “тефтерчето на Красьо Черничкия”, от където се “избират” представители на съдебната власт? Чудите ли се още как е възможно в една европейска държава да се случват такива отвратителни сцени като “избора” на ВСС?

    Нямате ли поне малко милост към честните и почтени съдии и прокурори, които буквално са подложени на терор от политическите разбойници и всякаква пасмина гравитираща около тях? Или е по-лесно да стоварим цялата вина върху тях и цялата задъхваща се и често умишлено блокирана съдебна система? Колко е удобно за политическата мафия от всички нива!

    Днешните пишман “демократи” се оказаха много по-големи тоталитаристи от самата БКП. На някой да му пука? Е, “оти ручааме жабетата 25 годин”?

    Факт е, че Троян вече ОКОНЧАТЕЛНО и тотално е рекомунизиран. Не остана комунистическа номенклатура от БКП и ДКМС, която да не е овластена или да не е на възлови управленски или административни позиции. Думичките Демокрация и Гражданско общество отдавана са станали чужди за Троян, изчерпани от съдържание и ги ползват единствено, когато някое европейско или друго небългарско величие акостира в Троян. Зер, другарите от БКП и ДКМС нали са наметнали новите овчи кожи и трябва да се представят като големи европейци и демократи. А троянските медии – те пък отдавна са с пречупен гръбнак, с мощни наколенки и с достатъчно дълги и извадени езици за да ближат задниците на новите/стари господари от троянската непобедима комунистическа номенклатура.

  2. debelaka, зарязвай го този. Той е тук не за да ме опровергае /очевидно не може/, а за да отклонява темата.

    Иначе /ако беше малко по-грамотен/, щеше да коментира как е възможно юристите в ОбС Троян и тези в Областната управа да не видят, че дори в чл.68 от ЗСВ – в Решението на ОбС Троян има 3 /словом: ТРИ/ закононарушения!!! Защо не коментира тези юристи в ОУ за какво получават заплати от данъците ни? А тези юристи в ОбС Троян за какво получават възнаграждение? Да мамят и подвеждат ОбС със своята отчайваща некомпетентност?

    А този “анонимен” е добре да знае, че на мен като общински съветник ТОВА ми е работата и си я върша и ще си я върша докато съм такъв.

    Я го питай този умник, как така гражданите трябва да четат, знаят и РАЗБИРАТ законите, когато трябва да плащат данъци или за другите им законови и конституционни задължения, а когато стане дума за техните права, тези демагози започват да пищят – вие не сте юристи и не разбирате, трябва тълкувание от Конституционни съд и прочие тъпи идиотщини.

    Най-лошото е да имаш посредствени или малоумни опоненти. Много е изморително!!!

    1. Може пък в следващото Народно събрание инженерите да поправят КОНСТРУКЦИЯТА на Конституцията,на Закона за съдебната власт,а защо не и на другите закони.
      Ние ,юристите,оставаме в очакване.

  3. Аз виждам келяв общински съвет в Троян.
    Илиян продължава да пита как кандидатурите стигат до списъците в този общински съвет. Този подбор е интересен. После нещата се виждат, както и сбърканите решения, които противоречат на цитирания закон (неточен текст, меко казано, според Вас).

    1. Е ,те затова в България сме на тоя хал.Инженерите,вместо да проектират машини или да ръководят промишлени производства,за което са учили,се ровят в правни казуси,”разбират”Конституцията и законите и дават “компетентни” оценки на общински съвети и юристи от”висотата” на своите си разбирания.Същият резил ще се получи,ако юристите започнат да дават оценки от”своята си камбанария” на инженерните проекти.Познавам част от общинските съветници в Троян.Не бих си позволил да ги нарека “келяви”.Човек,който раздава такива епитети,явно счита себе си за всекомпетентен,а такива хора има само в приказките.

    2. От хубави и здрави тухли може да се построи и доста паянтова къща.
      Сами по себе си хората са едни, в група обаче стадното чувство явно е надделяло.
      Аз все още съм любопитен как са попаднали в списъците въпросните кандидати, за да бъдат предложени (избрани по троянски) за съдебни заседатели.
      Дали съм всекомпетентен или просто гражданин, който държи да се спазват закони и правила, особено от властимащите, е без значение. В правото си съм да задавам въпроси, и се възползвам от него.

      П.П.: Нали няма да ме набиете за моето любопитство? Че май взе да става модерно напоследък…

    3. Пич,аз не работя с юмруци и мускули.
      Мутрите не са около мен.Те са на магистралите към”светлото бъдеще”.

    4. Мутрите са все около хората от нашето минало. Когато изпълзим от тяхната сянка, то, надявам се, най-накрая може и да стъпим на магистралата към едно нормално бъдеще.
      За целта обаче ще трябва да се научим да спазваме правилата и законите, всичко да се прави прозрачно и честно, като пример за това трябва да дадат избраните от нас да ни представляват и управляват.

  4. Никой не е по-сляп от онзи,който не желае да вижда!

    1. По-важното е какво гледаш,как го виждаш и дали го разбираш,като го гледаш.
      Въпреки неточния текст,според който съветниците в Троян “са избрали”съдебните заседатели ,това решение според Закона за съдебната власт се изпраща в съответните съдилища и Общите събрания на съдиите там избират заседателите,като не са длъжни да изберат всички лица,посочени в решението на съветниците.А и в конкретния случай Конституцията в чл.133 препраща към специалния закон – за съдебната власт- “Конституция – Чл. 133. Организацията и дейността на Висшия съдебен съвет, на съдилищата, на прокурорските и на следствените органи, статутът на съдиите, прокурорите и следователите, условията и редът за назначаване и освобождаване от длъжност на съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите, както и за осъществяване на тяхната отговорност, се уреждат със закон.”

    2. Анонимния, сам пишеш и цитираш чл.133 от Конституцията – кой НАЗНАЧАВА и ОСВОБОЖДАВА съдебните заседатели.

      Аз питам КОЙ ГИ ИЗБИРА!!! Кой ИЗБИРА органите и представителите на съдебната власт, за да се нарича власт по смисъла на Конституцията където има конкретен член. Само, че не ви изнася да го цитирате!!

      Не се крийте зад Закона /ЗСВ/ – защото там също не пише кой ИЗБИРА тези представители на съдебната власт и това съвсем НЕ случайно НЕ го пише. А не го пише, за да може Красьо Черничкия или от партийните централи да ги “избират”.

      Общинските съветници и депутатите също ги назначават с предвидени церемония, ритуал, подписи, клетви и пр., ама преди това ГРАЖДАНИТЕ ги ИЗБИРАТ.

      Този път ви хванах по бели гащи и няма мърдане, колкото да се опитвате да шикалкавите!!!

    3. Наистина е изморително да спориш с някого,който не разбира,но мисли,че е “черешката на тортата”и раздава епитети и характеристики,както му хрумне.Всички са “идиоти,малоумници и посредствени”.
      Конституция
      Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
      (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
      (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
      Чл. 123. В определени от закона случаи в правораздаването участват и съдебни заседатели.
      Чл. 129. (1) Съдиите, прокурорите и следователите се назначават, повишават, понижават, преместват и освобождават от длъжност от Висшия съдебен съвет.
      Както се вижда всичко от чл.1 до чл.129 и чл.133 е все на едно и също място – Конституцията.
      Закон за съдебната власт
      Чл. 68. (1) Общинските съвети, които се намират в съдебния район на съответния съд, правят предложения за съдебни заседатели, като най-малко 10 на сто от лицата, които се предлагат, са с педагогическа квалификация.
      (3) (Предишна ал. 2 – ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 4.01.2011 г.) Съдебните заседатели се определят за:
      1. районните съдилища – от общото събрание на съдиите от съответния окръжен съд;
      2. окръжните съдилища – от общото събрание на съдиите от съответния апелативен съд;
      Следователно органът,определящ/избиращ/заседателите е общото събрание на съдиите.
      Ако Конституцията или Законът за съдебната власт противоречат на някакви принципи,то не е в компетенциите на съветниците в Троян да променят разпоредбите на тези два нормативни актове.
      Може и да съм тъпънар,но аз не виждам в Конституцията текст,който да указва избирането на съдии и съдебни заседатели да става пряко от народа.

    4. Нали това питаме и ние – как тези личности са попаднали в списъка, предложен на Общински съвет Троян (респективно Ловеч) за да бъдат предложени по-нататък по реда (в Троян направо избрани)?
      Защо е предложен Гошко, а не Тошко, който също има мерак да е съдебен заседател? Кой е този някой, който е решил, че Гошко става и е включен, а Тошко не е подходящ?
      Понякога юристите, за да не отговорят, се правят на клоуни (идиоти,малоумници и посредствени по Илиян Пеевски).

    5. Ами проверете колко заявления за съдебни заседатели са подадени в деловодството на Общински съвет Троян,колко от заявителите са с документ за педагогическа квалификация към заявлението и колко от подалите заявления не са попаднали в списъците на”избраните” и дали това не е поради липса на документи ,установяващи наличието на изискванията по чл.67,ал.1 от Закона за съдебната власт.Съветникът инж.Пеевски е имал пълната законова възможност да поиска тия сведения преди разглеждане на предложението за решение и преди гласуването му.И тогава,ако имаше Тошко и Гошко,които отговарят на всички изисквания,но не са включени в списъка,или има включени,които не отговарят на изискванията,вече можеше да се пита “Защо е нарушен Закона”.

    6. Абе, ти верно ли си толкова тъп?

      П.П.: Илияне, това беше последното включване по темата. Верно е НОГО зле работата…

Comments are closed.